tiistai 19. kesäkuuta 2012

Alla omenapuun...

Mökillä on vanha omenapuu, joka on ajan kuluessa kurotellut kohti valoa ja kasvanut vinoksi. Leikkasin keväällä siitä muutaman oksan pois ja sain puun alle tilan oleskelupaikalle.

Katoin alueen vanhoilla, painekyllästetyillä laatoilla, jotka toin pois parvekkeelta, kun sitä remontoitiin syksyllä. Laattojen alle levitin maisemointikankaan. Saapa nähdä, estääkö se kasvien kasvun laattojen läpi.
Tuolla alla omenapuun on kiva istua hellepäivänä virvoittelemassa...

 Naapurin pihatie kulkee aika lähellä oleskelupaikan takana. Taidan rakentaa siihen vielä jonkunlaisen pajuseinäkkeen näköesteeksi, vaikka lehtevät pensaat estävätkin suoran näköyhteyden.


Ostin keväällä Tallinnasta Nerine bowdeniin sipuleita. Juurrutin ne ruukussa ja siirsin sitten kivikkopenkkiin. Kiva seurata kukkiiko nerine syksyllä.


Tämä vuorikaunokki on ilmestynyt puutarhaani jostain ihan omia aikojaan. Se sopiikin hyvin joukon jatkoksi.

Mukavaa juhannusviikon jatkoa sivullani vieraileville!10 kommenttia:

 1. Onpa tunnelmallinen ja kaunis vilvoittelupaikka - iltapäiväkahvit ja mukava kirja mukaan :) Ihanaa!

  Me saimme vuorikaunokin taimia viereisen autiotalon villiintyneestä puutarhasta, sieltä löytyi paljon erilaisia vanhoja kasveja - oikea geenipankki.

  VastaaPoista
 2. On tosiaan idyllinen pieni tila! Ja kiitos kun en millään musitanut Vuorikaunokin nimeä joka omassakin puutarhassa juuri kukkii. Luulin jo kertaalleen ulkoistaneeni sen perennapenkistä, mutta aina se sieltä näyttää nousevan :) Sitkeää sorttia ja mukavan ohdakemainen ulkonäkö.

  VastaaPoista
 3. Viihtyisän näköinen oleskelupaikka.
  Sinne on mukava vetäytyä, kun kesähelteet taas yllättävät.

  VastaaPoista
 4. Kutsuvan näköinen paikka, olisi ihana istua siellä ja lukea kirjaa.

  VastaaPoista
 5. Tätä voisi vähän vielä kehitellä; hyttysverkko takaisi rauhallisen lukuhetken ja pari pehmeää tyynyä ja jalkarahi mukavan asennon...

  VastaaPoista
 6. Kutsuvan näköinen paikka! Tuossa sitä kelpaisi istuskella puutarhassa puuhastelun jälkeen. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Tunnelma välittyy: tuulenvire, linnunlaulu ja kesäinen lämpö tuntuvat.

  VastaaPoista
 8. Tuo on sellainen suomalaisen kesän unelmapaikka. Ehkä jonain päivänä itsekkin saan tehtyä tuollaisen omenapuiden keskelle.
  Ihanaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 9. Upea mietiskelypaikka. Vanhat omenapuut ovat niin kauniita.

  Vuorikaunokkia joutuu pitämään vähän silmällä. Se on kaunis, mutta tahtoisi vallata koko puutarhan omakseen. Minua ihastuttavat sen kukkien lisäksi sen aikaiset ja terhakat lehtiruusukkeet keväällä. Ja juhannuksena se toi pihalleni jo ensimmäiset värikkäät ja iloisesti juttelevat tiklit - vuorikaunokin siemenet ovat niiden herkkua.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!