perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kesäkuun ilta

Vihdoin on vähän lämpimämpää ja kesäisempää. Eilen illalla mökillä kesäkuu tarjosi parastaan.


Viljan oraat ovat vielä tuoreen vihreät


Kuikkapari ui kiireetömästi järvellä


Koiranputket avaavat pitsimäisiä kukintojaan


Pörriäiset käyttävät hyväkseen lämpimän ja tyynen illan ja  keräävät ahkerasti mettä


Akileijatkin avaavat jumalaisen kauniita kukkiaan

Paratiisi ei olisi täydellinen ilman 'käärmettä'; hyttysiä on tänä vuonna PALJON. Sen sai iloinen puutarhuri kokea nahoissaan, kun uskaltautui vähän vähemmissä vaatteissa kesäkukkien istutuspuuhiin. Miljoona hyttystä kimpussa, kumpikin käsi märkänä ja mullassa... Sain sentään kaivonrenkaaseen kukkaset.


Tässä on keskellä koristebataatti. Ympärillä on ruusuliisaa ja värinokkosta. Reunan yli roikkuu vaalealehtinen suikeroalpi. Tästä tulee varmaan ihan hyvä, kun taimet pääsevät kasvuun. Reunoille laitoin vielä punaisen köynnöskrassin siemeniä itämään. Kaivonrenkaan multatila on noin 20 cm syvyinen. Renkaassa on pohjalla maisemointikankaalla erotettuna hiekkaa. Vaihdan mullan joka vuosi. Tällä kertaa laitoin pohjalle kompostimultaa ja päälle puutarhamultaa pussista.

Hyviä ja aurinkoisia hetkiä sivullani vieraileville!

11 kommenttia:

 1. Sain kokea kans nahoissani hyttysten hyökkäyksen pari päivää sitten. Yritin laittaa illalla'maksikkakangasta' pensasmustikkojen juurelle. Ei siitä tullut mitään, kun hyttyset pistivät korvatkin punaisiksi :D (silloin ei kyllä naurattanut...prrrk...)

  VastaaPoista
 2. Ihanat nuo sun maisemat, tosi KESÄiset. Ja kukat hehkuvat, huoh.

  VastaaPoista
 3. Ihanat nuo sun maisemat, tosi KESÄiset. Ja kukat hehkuvat, huoh.

  VastaaPoista
 4. Kumma juttu, että niitä hyttysiä riittää sinne asti, vaikka iltaisin tuntuu siltä, että koko Suomen hyttyskanta on keskittynyt meidän pihaan ;D Kauniita kukkia. Järvimaisemat ovat aina niin lähellä sydäntä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloinen tunnelma tuossa postauksessasi!
  Itse fiilistelen noita koiranputkikasvustoja vaaleanvihreän pellon reunassa.

  VastaaPoista
 6. Voi tuolle nurmelle avovarpain kirmaamaan :)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin noita hyttysia on PALJON! Hyvänen aika sentää kun ei pihalle voi mennä ilman että hukuttautuu ensin offiin :D

  Ihanan tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
 8. Särkynytsydän se jaksaa aina vaan ihastuttaa kukinnallaan. Minä niin tykkään siitä.

  Täällä riittää kans hyttysiä. Sopiva lämpö ja kosteutta niin kavereita riittää. Juhannuksen tienoilla tulee sitten mäkäräiset. Kaikesta huolimatta tykkään kesästä.

  VastaaPoista
 9. Ihme, kun noissa kuvissa on noin rauhallinen tunnelma. Kuvatessa ei ehtinyt paljon tarkentelemaan, kun käsillä istui jo hyttysiä valmiina pistämään... Särkynytsydän hallitsee tällä hetkellä koko pihaa komealla kukinnallaan, siitä on vaan vaikea ottaa kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia luonnosta! Olet saanut vangittua tunnelman, hyttysistä huolimatta;)

  En tiedä mitä noille sääskille keksis! Keksis joku keinon millä ne hävittää...tai ei sittenkään, linnut ja niiden poikaset kuolis nälkään:(
  Luin jostakin toiveesta että kehiteltäis ihmisille jokin esim. tabletti, joka alkais vaikuttaa niin, että ihminen kehittää ympärilleen sääskiä karkoittavaa tuoksua eikä päin vastoin.

  Se vasta oliskin poikaa!

  Offia ym. menee pulloittain ja ne maksaa, oli taas HH:n hyllyt lähes tyhjinä näistä kyseisistä myrkyistä, kuinka yllättävää...

  VastaaPoista
 11. Parasta kai olisi, kun vaan opettelis sietämään niitä inisijöitä, kyllähän nekin kuuluu kesään :).

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!