keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Outoja ötököitä

 Hyönteisten maailma on vieras, mutta kiehtova. Pienistä otuksista on vaikea ottaa kuvia, mutta tässä kuitenkin joitakin.


Vesiskorpionin näin muutama vuosi sitten Näsijärven rannassa.


Tässä tukkimiehentäi tarkkailee pihaa portailta käsin.Tälle oudolle otukselle en ole löytänyt mitään nimeä. Tunnistaisikohan joku sen? Hyönteinen käveli muina miehinä mökin portaalla, mutta kun se huomasi minut, se alkoi esittää kuollutta. Pään suojaksi se laski alas kuparinhohtoisen luukun ja veti jalat ja peräpäänsä kippuraan kuoren alle. Suoja-asennossa se näytti ihan tyhjältä siemenkodan puolikkaalta. Hyönteisellä oli pituutta noin 1 cm ja näin sen toukokuun puolivälissä.

Olen lähdössä mökille. Laitan kaakeliuuniin tulet ja lämmitän mökin kunnolla. Keitän pannukahvit ja istun kuistille torkkupeiton alle nauttimaan kahvista ja hyvästä kirjasta. Jossain välissä pesen vihdoin ikkunat. Illalla lämmitän saunan ja käyn uimassa. Sitten hyttysharson alle nukkumaan... Toiveissa olisi, että tuo harmaa pilviverho vähän edes harvenisi ja aurinkokin paistelisi...


.

7 kommenttia:

 1. Mökkeily on mukavaa ja suunnitelmasi kuulostaa oikein hyvältä; ei liikaa työleirimeininkiä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mökeilysuunnitelma on ihanan letkeä. Mulla tänään vapaapäivä ja aion velttoilla ihan koko päivän...

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat ötököistä.

  Täällä on ihana ihmeellinen ilma...välillä paistaa aurinko ja siinä samassa alkaa vettä tulla kaatamalla...koko päivän on tälläistä ollut.

  VastaaPoista
 4. Mukavalta kuulostavaa mökkeilyä ja komeita ötököitä.

  VastaaPoista
 5. Oijoi, hienot mökkisuunnitelmat ! Mä väistän kohteliaasti mieluimmin, kun näen ötökän :D Toisinsanoen en tunnista mittään, kun en ole tutustunut heikäläisiin. Taitaa olla pienoinen ötökkäkammo. Nautittavaa mökkireissua sulle :)

  VastaaPoista
 6. Hyönteisten maailma on tosiaan outo ja mielenkiintoinen. En tunnista vierastasi. Mökkiretkesi kuulostaa niin täydelliseltä, että ei sadekaan taida haitata.

  VastaaPoista
 7. Olen itsekin tavannut tämän punaselkähaiskiaisen. Juuri tuo kuolleeksi heittäytyminen oli aika huvittavaa. Pari kuvaa sain otettua ja sitten se jo ampaisikin tiehensä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!