tiistai 5. kesäkuuta 2012

Huvia ja hyötyä

Hupiosastoon kuului tänään mökillä sinitiaisten ruokintapuuhien seuraaminen. Pönttöön kannettiin ahkerasti ruokaa, tässä on menossa lihava vihreä mato kasvaville poikasille ravinnoksi.


Emot eivät paljon välittäneet minusta, vaikka istuin pikkumökin terassin laidalla kahvilla ja kuvasin heidän puuhiaan.


Minulla on vain tälläinen pieni kasvimaa, jossa kasvaa salaattia, lehtipersiljaa, tilliä ja porkkanaa. Tänä vuonna piti kasvattaa kasvimaan kokoa, mutta se jäi taas ensivuoden projektiksi. Kesäkurpitsalle on lisäksi kasvupaikka kompostin lähellä. Keskellä näkyvät vihreät ovat viimevuodesta talvehtinutta lehtipersiljaa.


Päätin istuttaa yrttejä etupihan kivikkoon. Istutin sinne kaupan yrttihyllystä saamani viinisuolaheinän, ruohosipulin ja mintun. Kivikon päällä kasvoi jo ennestään äidin tuomaa mäkimeiramia. Nättejä ovat nuo yrtitkin kukkien joukossa.


Talon päädyssä kasvaa komeaa raparperia, joka on vain entisestään komistunut, kun olen laittanut sen juurelle ruohosilppua lannoittavaksi katteeksi. Tästä on viety jo kaksi kertaa varsia kotiin, mutta sitä ei paljon huomaa.


Tontilla on vain yksi vanha omenapuu. Se kukkii tänä vuonna heikosti. Viime syksynä puu oli täynnä makeita, hapottomia omenia, tänä vuonna on kai sitten levon vuoro. Tontilla on lisäksi luonnonvadelmaa ja pari punaviinimarjapensasta. Mustaviinimarjaa pitäisi hankkia, sillä se on hyvä syöntimarja.

Vähän kylmää on tämä kesänalku. Kävin ruohonleikkuu-urakan jälkeen tänään uimassa ja meinasin jäätyä, hyr! Ja silti tuntui niin kesältä...

Hyvää alkanutta viikkoa sivullani vieraileville!






6 kommenttia:

 1. Kiva tuo yrttimaa. Tekisipä mieleni vähän perustaa vastaavanlaista...;)

  VastaaPoista
 2. Yrtit sopii hienosti kukkien keskelle ja lisää hyviä tuoksuja.

  VastaaPoista
 3. Kivasti menee yrtit tuolla kukkamaassa. Siitä niitä on kiva napsia käyttöön. Nyt on raparperi parhaimmillaan, vielä mehukas ja terve, nyt kannattaisi pakastaakkin niitä.

  VastaaPoista
 4. Kukkamaa on ihan oleskelupaikan vieressä, yrttien käyttö on tosiaan helppoa :).

  VastaaPoista
 5. Linnuilla riittää nyt puuhaa ruokkimisen kanssa...

  Kiva yrttimaa!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!