maanantai 4. kesäkuuta 2012

Sääksenpoikanen on kuoriutunut

Laitoin tänne toukokuussa linkin sivulle http://www.balticseanow.info/en/Home/explore_0/webcameras_0/ospreynest.html.stx , jossa voi seurata sääksen pesintää nettikamerasta. Pesässä on nyt tapahtunut iloinen perhetapahtuma, ensimmäinen poikanen on kuoriutunut! Näyttäisi siltä, että kaksi munaa olisi vielä kuoriutumatta. Emo ruokkii poikasta repimällä sille sopivankokoisia paloja kalasta. Välillä näkyvissä on vain poikasta ja munia lämmittävä emo, mutta kun toinen puoliso tuo ruokaa pesään, alkaa tapahtua.  Mukavaa seurattavaa! Paras aika pesän tarkkailuun on aamu ja keskipäivä, sillä laskeva aurinko paistaa suoraan kameraan.

4 kommenttia:

 1. Minulle lintujen seuraaminen on tärkeää. Mökillä lapissa pesii lähettyvillä merikotka, maakotka,kalasääksi ja muita pienempiä petolintuja. Seuraan tietysti pesäkameroita ja nyt tuota Decorah-kameraa, kun viron merikotkapesällä ei ole toimintaa.

  http://www.ustream.tv/decoraheagles

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkanpoikaset olivatkin jo tosi isoja. Kamera kuvaa niin läheltä, että tuntui, kuin olisi ollut itsekin pesässä.

   Poista
 2. OLipas hyvä kun vinkkasit, olen kokonaan unohtanut noiden katselemisen!! Siellä on jo kaksi poikasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuin tänä aamuna katselemaan pesää, juuri kun koiras toi kalan ja naaras alkoi ruokkia silloin vielä ainokaista poikasta. Täytyihän sitä vinkata...

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!