sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Mökissä ja puutarhassa


Kesäinen kimppu vanhassa termoskannussa


Lempipuuni pihlaja on kukassa


Kukkapenkin laidalla on huoleton tunnelma


Mummonmökin akkuna


Viikonloppuun mahtui pilvistä ja aurinkoista säätä. Yöllä satoi kevyttä sadetta.


Puna-ailakkia kasvaa entisellä keinun paikalla


Sain lähetyksen Savosta kotiinkuljetuksena. Äiti laittoi veljeni mukana kulleron juurakoita. Nämä kullerot mummoni toi aikoinaan Savon mökille Lapista, nyt ne jatkoivat matkaa vielä minunkin mökilleni. Siirsin kulleroiden väleihin liian tiheässä kasvavaa vanhaa pienikukkaista runoilijanarsissia. Ehkä nämä kukkivat ensi kesänä tässä yhtä aikaa.


Takka näyttää vähän hassulta, mutta lämmittää nopeasti pirtin ilmaa. Taustalla näkyy kamarin oven päälle tekemäni lasityö. Laitan siitä vielä parempia kuvia, kun kamariin on saatu ovilistat paikoilleen.

Kahden viikon loma on ohi. Onneksi töitä on vaan kaksi viikkoa, ennen loman jatkumista.

Kesäistä alkavaa viikkoa sivullani vieraileville!
16 kommenttia:

 1. Kullero onkin sellainen kiitollinen kukka, missä viihtyy ei paljon hoitoa kaipaa. Meillä pihlajat vasta nupuilla. kohta sitten kukkivat kilpaa sireenien kanssa
  Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kulleroa kasvoi paitsi mummon mökillä myös lapsuuden kotini lähellä olevan ladon edessä luonnonvaraisena (Hollolassa). Käytimme niitä koristeina leikeissämme. Ihanaa, kun nyt sain sitä pihaani.

   Poista
 2. Voi että tuo rantamaisema on sitten kaunis!

  Kullero on kaunis kukka, vaikka onkin keltainen :) Lapsuuden mökillä sitä kasvoi jonkin matkan päässä mökistä, myöskin luonnonvaraisena. Kulleroa on myös Namussa, tosin sitä oli siellä jo ennen minua.

  Koitahan jaksaa raataa pari viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa kuluu aina ilta mainiosti tuota maisemaa tuijottaen... Yritän pitää lomafiilistä yllä nämä pari viikkoa ja välttää sitä raatamista :).

   Poista
 3. Rantamaisema on tosiaan Kaunis, veden pinta peilityyni ja taivas hohtaa eri sävyjä. Jotenkin satumainen fiilis siinä kuvassa, I like it ! Mä ottaisin varmaa 100 kuvaa/ pv, jos mulla olis tommonen mökkimaisema :D Työniloa arkimaanantaille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla onkin aina noin sata kuvaa kamerassa, kun olen käynyt mökillä :). Kiitos, kiva olla vaihteeksi töissäkin -varsinkin kun loma jatkuu taas pian!

   Poista
 4. ihastuttava rantamaisema.. ja luonnonkukat termarissa, ne vaan ovat niin kesäisiä.. aitoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä täytyy aina melkein ensimmäiseksi poimia kimppu kukkia, termari oli kiva yllätyslöytö keittiönkaapin alahyllyltä.

   Poista
 5. Kaunis on rantamaisema, mökki ja sen piha ovat muutenkin ihastuttavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva tuosta rantamaisemasta sai minut kaksi vuotta sitten ihastumaan mökkiin, lähdin sitä katsomaan ja omaksihan se oli saatava.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kullero on yksi lempikukistani. Tältä kesätä ne ovat kukkineet, mutta ensi kesänä näen toivottavasti niiden kukinnan omassa pihassa.

   Poista
 7. Suloinen puutarha- ja järvimaisema!
  Meillä ei ole vielä kulleroita puutarhassa. Saa nähdä, koska niitä on meilläkin.

  VastaaPoista
 8. Kullero varmaan sopisikin teidän pihan henkeen :).

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!