lauantai 9. helmikuuta 2013

Pörriäisiä

Kesään kuuluu kaikenlaiset hyönteiset ja pörriäiset. Mökkipuutarhassani niitä on niin paljon, että välillä tuntuu, että kukkakuvan ottaminen ilman näitä 'linssiluteita' on ihan mahdotonta. Hyönteisten joukossa on tosi kauniitakin lajeja ja luulen, että tavallisesta kärpäsestäkin on kukalle hyötyä pölytyksessä. Tässä muutamia ötökkäkuvia talvisen lauantain iloksi.


 
Tämä iso kimalainen lenteli pihan krookuksissa jo huhtikuussa. Se on varmaankin mantukimalainen.
 

 
Tämä hauskannäköinen otus oli minulle ihan uusi tuttavuus viime keväänä. Löysin sille nimen karvakärpänen. Se imee mettä pikällä imukärsällään vähän samaan tapaan kuin kolibri eli se ei laskeudu kukkaan vaan imee lennossa. Pitkät jalat roikkuvat pörröisen vartalon takana ja otus näyttää tosi hupaisalta siirtyessään kukasta toiseen imukärsä ojennettuna :).
 
 
 
Tätä kimalaiskuoriaistakaan en muista koskaan ennen nähneeni. Se on mielestäni todella kaunis.
 
 

 
Loistavan oranssi tuliunikko on saanut vieraakseen kaksi kukkakärpästä yhtäaikaa.
 
 
 
 
Tämä seinällä lepäilevä yökkönen on varmaankin gammayökkönen, sillä se viihtyi päiväperhosten joukossa nauhuksen kukissa ihan päiväaikaankin.
 
 

 
Syksyllä seinällä ja koruköynnöksen joukossa viihtyi suuret määrät vihreitä luteita, varmaankin metsäluteita, vaikka näillä onkin keskenään erilaisia kuviointeja.
 
 
En tiedä näistä hyönteisistä kovinkaan paljon. Jos jollain on tarkempia tai oikeampi nimiä näille ötököillä, saa vapaasti oikaista :)
 
Mukavaa lauantai-illan jatkoa sivullani vieraileville!
28 kommenttia:

 1. Voi, kyllä niin odottaa kevään krookuksia ja muita . monenmoisia ötököitä kukissa sitten pörrää, nauttivat kanssa kukista.
  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Ensimmäinen talvihorteesta herännyt kärpänenkin ilahduttaa :)

   Poista
 2. Kukat, ötökät...siinäpä sitä on ihanaa kuvattavaa taas tulossa, pari kuukautta vielä, niinkö joko näkis leskenlehtiä? :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama viime kevät on ollut niin myöhäinen, että olen nähnyt leskenlehtiä vasta huhtikuun lopulla, jospa tämä kevät tulisi nopeammin!

   Poista
 3. Hauskannäköinen ötökkä tuo karvakärpänen. Aina sitä toivoo,että olisi osannut valita kasveja joissa nämä öttiäiset viihtyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasin sitä pitkään kameran kanssa, liikkuvaista 'karvapalloa' oli vaikea kuvata :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia kukista ja ötököistä.
  Samoin::))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötököiden varjolla sain laittaa kukkakuvia esille ;)

   Poista
 5. Sähän tiedät tosi paljon ötökäistä! Mä tunnistan vaan kirvat. Joskus todella, kun niitä intoutuu katsomaan, niin huomaa mahdottoman kauniita kuviointeja!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötököistä en tiedä paljon mitään, mutta opettelen. Kaikkein kaunein mökillä vieraillut ötökkä, kultakuoriainen jäi kuvaamatta -en ollut tarpeeksi nopea :)

   Poista
 6. Ihanan kylmänväreitäkin herättäviä ötököitä, upeat kuvat :), tuo kimalaiskuoriaisen kuvasin itsekin viime kesänä, mutta enpä ole tiennyt nimeä aiemmin. Joskus huomaa kukkakuvista vasta koneelle laitettua , että niissä on jokin ötökkä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkeistä en pysty ottamaan lähikuvaa, muut ötökät käy. Netistä löytää hyvin nimiä hyönteisillekin.

   Poista
 7. Huomasin viime kesänä ensimmäisen kerran luteita karhunvadelmissa. En tiedä söikö ne marjoja vai mitä touhusivat. Vähän mua iljetti poimia vattuja, kun ne tepastelivat siinä vieressä kaikessa rauhassa :o Ja niitä oli paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luteet on todella koristeellisia noiden selkäkuvioidensa ansiosta. Marjoihin ne levittävät pahaa makua. Tuossa seinälläkin niitä oli todella paljon.

   Poista
 8. Hienoja kuvia! Eipä tule aina ajateltua mitä kaikkea kukkasissa pörrääkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyönteiskuvia tulee otettua monesti ihan vahingossa, kun on kuvaamassa kukkaa. Kimalaisen pörinä on yksi tärkeä kesän ääni mielestäni.

   Poista
 9. Minusta on ihanaa, että näytät kesäkuvia. Pitää toivoa yllä paremmista ajoista. Ötökät ovat osa luonnon ihmeitä. Miksi niitäkin pitää olla niin monenlaisia : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noita kesäkuvia vielä riittää :) Tässä jatkuvan lumisateen keskellä tarvitaankin toivoa keväästä...

   Poista
 10. Minulla on sama ongelma kukkien kuvaamisessa, ötökätöntä otosta on vaikea saada ;) Mutta tuleehan siinä sitten kaksi kohdetta kerralla. Kimalaiskuoriaisia liikkuu täällä ruusuissa. Tui ihan ikävä noita hyönteiskavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on paljon sellaisia vähän huonekärpästä pienempiä kärpäsiä, joita täytyy ihan ravistella pois kukista ennen kuvausta. Niilläkin on kuitenkin tärkeä tehtävänsä osana luontoa -kovin kuvauksellisia ne eivät kyllä ole :)

   Poista
 11. Monenlaisia pörriäisiä olet kuviisi saanut, myönnän etten minäkään näille nimiä tiedä :) Kevät ja aurinko, pian se on täällä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei nimiä tarvitse tietääkään :). Kevättä kohti...

   Poista
 12. Kimalaiskuoriaista en ole ennen nähnyt. Hienoja otoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulin kuvanneeni jotain ihan harvinaista, kunnes luin, että tämä on yleinen koko Suomessa.

   Poista
 13. Kimalaiset, kukkakärpäset ja monet muut ovat haluttuja ja odotettuja vierailijoita ja kertovat siitä, että puutarhasi voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on mökkillä puhdas ja monimuotoinen. Sellaisena haluan sen säilyttääkin ja lisätä monimuotoisuutta omalla toiminnallani.

   Poista
 14. Hei! En ymmärrä miksi en ole ennen liitynyt lukijaksesi. No nyt liityn lopulta!
  Kauniita kuvia olet kuvaillut. Viime kesänä oli tosi paljon noita luteita liikkeellä, olisiko viihtyneet kosteuden takia paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit lukijaksi! Minäkään en ole nähnyt noin paljon luteita ennen, niillä oli varmaan suotuisa kesä.

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!