lauantai 24. lokakuuta 2015

Blogini tarina


Sain Pirjolta Mökkipuutarhassa -blogista Blogini tarina haasteen. Kiitos! Pirjolla on hieno puutarhablogi, jossa hän kertoo mökkipuutarhastaan ja uudesta rakenteilla olevasta kotipihastaan. Pirjo on puutarha-alan ammattilainen, joten hänen blogistaan saa asiantuntevaa tietoa puutarhan rakentamisesta ja kasvivalinnoista. Pirjon blogissa on myös erittäin kauniita ja herkkiä kuvia kasveista ja luonnosta.

Haasteen ohjeet ovat tässä:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.
Minä aloitin blogin kirjoittamisen tammikuussa 2012. Olin hankkinut itselleni kesämökin reilu vuosi aiemmin ja etsin netistä kuvia mökkisisustuksista ja -pihoista. Kuvien kautta löysin tieni mökki- ja puutarhablogeihin. Innostuin valtavasti blogimaailmasta! Eipä aikaakaan, kun minullakin oli oma blogi. Yllä on blogini aikaisempi banneri.

 Olin ottanut ensimmäisenä mökkikesänä paljon kuvia mökin remontoinnista ja pihan teosta, joten aloitin blogin pitämisen kertomalla edellisen kesän tapahtumista. Kevään koittaessa siirryin kirjoittamaan ajankohtaisista aiheista. Tässä mökin pirtti ennen panelointia ja uutta lattialaudoitusta.

Blogissa on ollut alusta asti paljon kukkakuvia. Olen myös yrittänyt antaa vinkkejä eri kukkien kasvatuksesta, sillä blogiini tullaan usein hakusanoilla, joista voi päätellä, että kävijä etsii tietoa kukkapenkin teosta, kasvivalinnoista tai kasvatusohjeista. Kuvassa keväistä tulppaaniloistoa muutama vuosi sitten.
      
Harrastin yhdessä vaiheessa tiffanytöitä ja kerroin niiden tekemisestä vaihe vaiheelta. Lasityö -aiheiset postaukseni ovat suosittuja varsinkin syksyisin, kun kansalaisopistojen kurssit alkavat ja netistä haetaan lasityömalleja.

Harrastan myös kirppiksillä kiertelyä ja  laitan parhaita löytöjä blogiin, sillä itseänikin kiinnostaa toisten tekemät kirppislöydöt.

Luonto ja luonnonkukat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Ne saavat rauhassa kasvaa mökillä puutarhakasvien rinnalla ja kuvaan niitä myös luonnossa. Tässä on valkolehdokki.

Perhoset ja perhoskasvit ovat myös rakkaita ilon aiheita. Kuvaan myös muita mökkipihaan eksyviä ötököitä ja yritän määrittää niiden lajeja mm Luontoportin sivujen avulla.

Kuvasin jonkin verran jo ennen kuin aloitin blogin kirjoittamisen, mutta kuvaaminen on lisääntynyt nyt kun on kanava, jonka avulla voi julkaista kuvia. Toisista blogeista saa vinkkejä kuvaamiseenkin. Haluaisin kehittyä enemmänkin kuvaajana.

Talvella puutarhablogin kirjoittajalle tulee pulaa aiheista. Kuvaan maisemia...

...ja kiertelen kuvaamassa mielenkiintoisia kohteita lähiseudulla. Kesän kuvatulvan aikaan jää aina kuvia julkaisematta. Hyödynnän niitä talven postauksissa.
Kirjoitan blogia nimettömänä eli nimimerkillä Saraheinä, sillä aluksi tuntui tärkeältä pysytellä nettiympyröissä nimettömänä. Blogin lukijat tietävät, että asun Tampereen seudulla ja mökkini sijaitsee noin 50 kilometrin päässä. 
Jossain vaiheessa kirjoitin blogia vuoden verran myös englanniksi. Sain silloin paljon lukijoita mm Yhdysvalloista. Englanniksi kirjoittaminen jäi, sillä se vei aikalailla aikaa -englanninkielen taitoni on aika vajavainen. Blogaamiseen menee muutenkin paljon aikaa. Luen mielenkiinnolla muiden (enimmäkseen puutarhabloggareiden) blogeja ja kommentoin niitä. Kiinnostavia blogeja on niin paljon, ettei kaikissa ehdi mitenkään kommentoida. Olen tosi iloinen jokaisesta kommentista, jonka oma kirjoitukseni saa, sillä se antaa motivaatiota jatkaa.

Postauksissani on yleensä aina paljon kuvia ja vähän tekstiä juuri siksi, että postaus olisi nopea lukea. Monet sellaiset blogit, joissa on paljon tekstiä jäävät minulta itseltäni lukematta aikapulan takia. Ja yksi kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)


Lopuksi suuret kiitokset kaikille lukijoilleni ja kommentoijille vuosien varrella!  Lähetän tämän haasteen: 

-Eijalle Päärynäpuun varjossa -blogiin. Hänellä on satoisa hyötypuutarha Vaasan lähellä. Hänen bloginsa oli ensimmäisiä, jonka lukijaksi liityin. 

- Mummelille Erilaisia tapahtumia, uusia ja ennen koettuja -blogiin. Hänellä on aito mummolan pihapiiri ruusuineen ja liljoineen. Hänellä on myös vanhemman ihmisen näkökulma tähän maailman menoon.

- Ja vielä Mayolle hänen persoonalliseen pieni ihminen, suuri elämä -blogiinsa.

24 kommenttia:

 1. Kiva lukea blogisi tarinaa. En ole tiennytkään että olet harrastanut tiffanytöitä. Joskus haaveilin niistä, en ole vielä(kään) kokeillut :) Tampereen seudulle on haaveena joskus muuttaa, saa nähdä.
  Huippu-ihanat kuvat sulla on taas tälläkin kertaa. Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmottauduin kurssille, kun halusin tehdä mökille lasityön oven yläpuolelle. Samalla tuli tehtyä muutakin. Kiitos, kuvat on olleet esillä aiemmissa postauksissa vuosien varrella.

   Poista
 2. Mukava postaus ja paljon hienoja kuvia, varsinkin tuo sipulikukkakuva ja kolmanneksi alin kuva osuivat ihan täysillä minun makuhermooni! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäkukka! Kolmanneksi alin kuva on yhdeltä kesäiseltä aamulta, kun olin lähdössä soutelemaan.

   Poista
 3. Minäkin jäin pitkäksi aikaa ihailemaan tuota kolmanneksi alimmaista kuvaa. Todella ihana kuva. Mukava oli myös lukea blogisi syntyhistoriaa.
  Hyvää lauantai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, yritän ehtiä vastaamaankin ennen matkaani, jos en ehdi, jää sitten aika pitkään odottamaan. Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle ja kiitos kauniista kuvistasi.

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva näin melko tuoreena lukijana kuulla blogisi tarina ja päästä paremmin "jyvälle". Todella kauniita kuvia, myös minuun iski tuo jo edelläkin mainittu kuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteet ovat hyviä, sillä ne tekevät blogin kirjoittajaa tutuksi. Yritin valita tähän postaukseen hyviä kuvia vuosien varrelta.

   Poista
 6. Kiva lukea blogisi tarina. Hienot kuvat.
  Hyvää jatkoa blogille edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saapa nähdä, jatkuuko blogini tarina vielä toiset kolme ja puoli vuotta...

   Poista
 7. Hienot kuvat.
  hyvää jatkoa blogillesi. ♥ ♥
  Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava tarina. Sinulla on kyllä huikaisevan hienoja kuvia, tykkään tosi paljon.
  Kiitos kauniista sanoistasi, mutta melkoista säätämistä tämän ammattilaisen pihapuuhat välillä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä niin hienoja ratkaisuja pihassasi, ei mitään säätämistä :) Kiitos vielä haasteesta :)

   Poista
 9. Paljon kiitoksia tunnustuksesta ! Onpas se aika vierähtänytkin, nelisen vuotta pyöritty täällä blogimaailmassa. Itse aloitin syksyllä 2011. Oli mukava lukea blogitarinasi. Kuvasi ovat tosi kauniita ja selkeitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä vuotta on pitkä aika. Toivottavasti saadaan pian lukea sinun tarinasi :)

   Poista
 10. kiva postaus! Sinulla on aina blogissa tavattoman kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 11. Oli mukava lukea blogin kirjoittamisesta. Puutarhabloggaajalla on tosiaan aihepulaa talvella. Yhtenä talvena ideoin oikein paperille erilaisia talven bloggausaiheita. Pitääpä ottaa lappu käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInullakin on ollut sellaisia listoja :). Nytkin on paljon jutun aiheita, joita aion käyttää sitten talvella.

   Poista
 12. Sinulla onkin aina niin hienoja ja kauniita kuvia, etteivät ne tosiaankaan sanoja tarvitse. Blogissasi on usein jotain sanatonta rauhaa ja seesteisyyttä. Pidän kovasti blogistasi ja luen postauksesi säännöllisesti, vaikka aina en ehdi kommentoimaan.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!