sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Mökkipuutarhan kukintahuiput, osa 1Olen pyrkinyt siihen, että mökkini puutarhassa kukkisi aina jotakin. Ja enemmän tai vähemmän siellä onkin jotakin kukassa huhtikuun lopulta lokakuulle asti. Kukinnassa on kolme runsaampaa kukintahuippua, jotka ajoittuvat kesäkuun alkuun, kesä-heinäkuun vaihteeseen ja elokuun puoliväliin.

Sipulikukat aloittavat jo huhtikuun puolella. Kevätkurjenmiekat, posliinihyasintit, sinililjat ja narsissit tulevat kukkaan yksi toisensa jälkeen. Kun tulppaanit avautuvat, alkaa puutarhassa olla jo paljon muitakin kukkia kukassa.Värikkäät tulppaanit varastavat kukkiessaan melkein koko shown, narsissit ja kesäpikkusydämet tuovat tasapainoa pihanäkymään.
Jaksan aina ylistää puna-ailakkia! Se on luonnonkukka, joka kylväytyy helposti kukkapenkkiin ja luo mielenkiintoisia väriyhdistelmiä puutarhakasvien kanssa. Puna-ailakki on myös helppo kitkeä penkistä pois, jos tuntuu, että sitä on liikaa.
Kevätvuohenjuuri tuo puutarhaan väriä ja tarjoaa mettä alkukesän perhosille ja muille hyönteisille. 
Puutarhassani kasvaa sinistä ja valkoista lemmikkiä. Lemmikki tuo ilmavaa runsautta kukkapenkkiin ja saa levitä kaikkialle puutarhan laitamillekin. 
Kaikkien pinkkien ja violetin sävyisten alkukesän kukkasten joukossa lämpimän punainen tulikellukka on hauska väripilkku. Tulikellukka kukki mökillä viime kesänä erityisen runsaasti.
Ukkolaukat kuuluvat ehdottomasti alkukesän näyttävimpiin kukkijoihin.
Mökillä kukkii valkoista, vaaleanpunaista ja sinistä lehtoakileijaa.
Kukkapenkkiin siirtämäni metsäkurjenpolvet kukkivat hempeän värisenä pilvenä.
Tarhakurjenmiekka ehtii vielä mukaan alkukesän kukintahuippuun.


Mukavaa sunnuntain ja kevätpäivän tasauksen päivän jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Huomaan, että minua kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän nuo luonnonkasvit. Puna-ailakkia täytyykin tutkia, löytyykö sitä lähiympäristöstä. Metsäkurjenpolvia minäkin olen siirtänyt kukkapenkkiini.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Kyllä tulee kesää ikävä. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 3. Kesää enteilevä kuvasarja sopivasti kevätpäiväntasauksen ja valon kunniaksi.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kukkijat ja upeat kuvat. Tuo puna-ailakki tuo aina mieleeni edesmenneen isäni, joka piti siitä kovasti ja keräsi sitä äidilleni maljakkokukaksi.

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia!

  Minulla puutarhassa suurin kukinta keskittyy alku- ja loppukesään. Pitäisi keksiä jotakin, mikä kukkii siinä välissä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!