maanantai 17. lokakuuta 2016

Näyttelyssä


Ehdimme viime viikonloppuna vielä näkemään Ron Mueckin näyttelyn Sara Hildenin taidemuseossa. Sunnuntaina päättynyt näyttely oli museon kaikkien aikojen suosituin. Viimeisenä viikonloppunakin vierailijoita oli 8000. Olimme liikkeellä lauantaina heti museon avauduttua ja pääsimme sisään ilman isompaa jonotusta.

Ron Mueck ei ole saanut taiteellista koulutusta. Hänen vanhempansa olivat nukentekijöitä ja hän oppi kädentaitonsa heiltä. Ennen taiteilijan uraansa hän toimi itsekin nukentekijänä ja valmisti fotorealistisia hahmoja filmi- ja mainosteollisuuden käyttöön.

Teokset ovat tavallaan helppoa taidetta. Näitä voi katsoa monella tavalla. Voi ihailla taidokkaan realistista kädenjälkeä, joka on vaatinut paljon työtä. Voi ihmetellä teosten kokoa... Voi miettiä teosten sanomaa, joka välittyy ilmeikkäistä hahmoista ehkä helpommin, kuin monimutkaisista taideteoksista. Omat kokemukset elämästä tuovat tietenkin lisäväriä kunkin tulkintoihin.

Kun olimme lähdössä, jono ulottui jo ulos saakka...
Näsinneulan edustalla kukki vielä pelargonia upeasti.13 kommenttia:

 1. Ihmeellisen todentuntuisia, ihan kuin ne olisivat oikeaa lämmintä ihoa.

  VastaaPoista
 2. Näyttää todelliselta.
  Varmasti mielenkiintoista katseltavaa,

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva kun pääsin tätä kautta vähän tutustumaan näyttelyyn. Kuulin siitä radiossa ja jäin miettimään millaisia teokset mahtavat olla. Nyt sain pienet maistiaiset ilman jonotusta :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin meni pitkään, ennen kuin päätin lähteä katsomaan näyttelyn. Hyvä, ettei mennyt ohi :)

   Poista
 4. Hienoa, että ehdit kokemaan tuon upean näyttelyn. Olipa hurja määrä katsojia viimeisenä viikonloppuna, mutta ei ihme tämähän oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään Mueckin töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vinkin postauksestasi. Jono oli yltänyt lopulta Näsinneulalle asti. Tuskin olisin jonottanut sentään sieltä saakka...

   Poista
 5. Onhan tuo aikamoinen kokemus nähdä nuo. Tuo lakanaan kääriytynyt mies oli minusta aika karmea ja se synnyttänyt nainen...hm. Mielenkiintoista oli katsella myös niitä dokumentteja ja kuvia noiden tekmisestä.
  Kyllä siellä Tampereella on ollut taas paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyä katsomassa oli aika paljon lapsia. En tiedä kuinka lapsi koki esim tuon synnyttäneen naisen -aikuisellekin se oli aika vaikea teos katsottavaksi.

   Poista
 6. Vau, miten oikean näköisiä...ja pieni vauva vaan oli vähän pelottavankin näköinen, piti oikein kauan katsoa..Olen tän vauvan jossasin netissä ennenkin nähnyt ja se on ollut mun mielestäni ruma ja rujo, mutta tällasiahan ne vastasyntyneet ovatkin, rumia, mutta silti niin kauniita!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!