lauantai 24. maaliskuuta 2018

Pitkäjärven jäälläVuosi sitten tähän aikaan kuvasin jo lumikelloja Hatanpäällä. Nyt talvi on ollut kylmempi ja lumisempi kuin vuosiin. Pitkästä aikaa on päässyt kunnolla järven jäällekin kävelemään. Tutuista maisemista avautuu jäältä käsin ihan eri näkökulma.
Kuvaan monesti kotini lähellä olevaa Pitkäjärveä kuvassa keskellä näkyvältä kannakselta, joka erottaa Pitkäjärven Kaukajärvestä. Vaihteeksi nyt kuva vastakkaiseen suuntaan.Tätä Pitkäjärven perukkaa en ole montaa kertaa nähnyt, vaikka olen asunut jo yli 20 vuotta tällä seudulla. Jäältä käsin se on helppo saavuttaa.Idylliseen talviseen järvimaisemaan tuo oman säväyksensä metsän reunan yli näkyvät voimalinjan pylväät.


Ilkon kurssikeskus sijaitsee Pitkäjärven jyrkimmän rantakallion päällä. Rannassa on kurssikeskuksen pieni sauna. Tällä kohtaa Pitkäjärven maisemassa on aavistus erämaata.Järven rannassa kevyessä huurteessa olevat oksat ovat kuin harsoa...


Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunista! Ihana ulkoilusää.

  VastaaPoista
 2. Järven jäältä tutut maisemat tosiaan antavat uuden näkökulman. Minulla on tämä talvi mennyt ilman ainuttakaan retkeä mökkijärvenjäälle. Kaunis auringon siivilöimä harsokuva tuo viimeinen!

  VastaaPoista
 3. Talvi pitää otteensa. Fb:n lintusivustoilla on jo nähty rannikolla kevätmuuttajia, siis lintuja! Se on tosi mukavaa! Onneksi pian on jo huhtikuu, pakosta se kevät pian saapuu! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Niin kauniit kuvat olet tallentanut kameraasi! Viimeinen kuva yliveto!
  Hyvää kevään odotusta sinne sulle!

  VastaaPoista
 5. Pitkäjärvi on kuin rotkossa ja muistuttaa tosiaan erämaata lähellä asutusta. Siellä olen lapsena usein käynyt uimassa, tosin siitäkin on jo vuosia! Hieno kanjoni! Upeat kuvat jälleen!

  VastaaPoista
 6. Onko tuo väylä aurattu ihan kävelijöitä varten? Järveltä käsin maisemat avautuvat eri tavalla.

  VastaaPoista
 7. Ihanasti aurinko paistaa kaikissa kuvissa ♥

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!