perjantai 6. syyskuuta 2019

Syksyn kukkiaSyksyn tultua mökkipuutarha jatkaa kukkimistaan. Samalla osa kasveista tuottaa jo siementä tai on kuihtumisvaiheessa. 


Syyshohdekukka Hot Lava ei tunnu oikein viihtyvän takapihan liljapenkin laidassa. Muutaman kukan sekin on silti saanut aikaan.
Vaaleanpunainen myöhäinen lilja kukkii vuodesta toiseen.
Ruostekukka availee vieläkin upean oransseja kukkiaan.
Lilja Garden PartyPalavarakkaus kärsi keskikesällä perhostoukkien hyökkäyksistä. Nyt katkaistut varret kukkivat kuitenkin useammalla pienemmällä kukalla.
Tämä valkoinen syysleimu on todella myöhäinen. Se pääsee aina kukkimisen vauhtiin vasta elokuun lopulla. Se leviää aika voimakkaasti ja muodostaa hyvin pystyssä pysyvän kasvuston. On hyvä, että puutarhassa on näitä myöhään kukkiviakin. 
Syreenileimu on kukkinut jo heinäkuun lopulta. Sen herkät kukat ovat kauniit kukinnan joka vaiheessa.


Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Upea tuo punainen hohdekukkasi! Syreenileimu ja valkoinen leimu niin kauniit myös. Ihanaa, että on leutoa ja ensi viikolle lupaavat vielä vähän lämpenevää!

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei vielä ole halla vieraillu vaan saamme nauttia kukkijoista vielä. osa toki jo viimeistelee kkukintaansa asettuen levolle voimia keräämään seuraavaan kukintaan.
  Oikein kivaa syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita syyskukkijoita! Tosi kaunis tuo ruostekukka. Minulla oli sitä viime vuonna, mutta juurakon talvetus ei onnistunut. Aurinkoisia syyskuun päiviä!

  VastaaPoista
 4. Minulla jäi puutarha jyrän alle ja ensi kesänä voin sitten aloittaa puhtaalta pöydältä. Toisaalta se on kivaa : ) Kauniita syyskukkia sinulla!

  VastaaPoista
 5. Voi että, miten kauniita kuvia kukistasi!
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Haastoin sinut Kuusi kuvaa kesästä- haasteella. Taas ;)
  https://puutarhaterapiaa.blogspot.com/2019/11/kuusi-kuvaa-kesasta-teemana-paras.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hengissä täällä ollaan, vaikka blogi elääkin hiljaiseloa. Vastaan mielelläni haasteeseesi. Ihana päästä selaamaan kesäkuvia 😊

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!