sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Aika herätä talviunilta

 

Blogini on ollut talviunilla ja niin on ollut myös blogin kirjoittaja. Toki töissä olen käynyt, mutta illat ovat menneet paljolti tv:n tuijottelussa talvisten viikkojen seuratessa nopeasti toinen toistaan. Jotain puutarhaan liittyvää on sentään tapahtumassa: kylvin helmikuussa narsissitupakat ja pienet taimet kasvavat hitaasti kylvölaatikossa tuoden toivoa kesän kukkaloistosta. 



Nyt on aika kylvää lisääkin siemeniä. Kokeilen tänä kesänä myös lumotupakkaa ja koristeporkkana 'Daraa', joiden esikasvatuksen aloitan nyt maaliskuussa.

Onnistuin myös talvettamaan syksyllä juurruttamiani värinokkosen alkuja. Katkaisin alkujen latvat pistokkaiksi, mutta varsissa näkyy myös lupaavan näköistä kasvua.




Mökillä kevät uinuu vielä paksun lumikerroksen alla, mutta nämä aurinkoiset kelit toivottavasti sulattavat lumet pian pois. Suojasin jo syksyllä krookusten kasvupaikat metalliverkosta taivuttamillani suojilla, jotta jänikset eivät söisi aikaisin nousevia sipulikukkia.




Toivottavasti suojat toimivat :)




9 kommenttia:

  1. Hyvä ajatus tuo suojien laittaminen valmiiksi! Jos lumi sulaa ja versoja nousee, mutta maa on vielä jäässä, ei siihen saa mitään tukia työnnettyä kiinni, jotta pysyisivät paikoillaan.
    Mukavaa, että heräsit!

    VastaaPoista
  2. Minäkin toivotan sinut taas tervetulleeksi blogin ja kevään pariin!
    Värinokkon on jonkun uutisen mukaan tämän kesän hittikasvi. Kylvin niitä siemenestä, mutta ovat vielä tosi pieniä. Kiva tietää, että niiden talvettaminen on mahdollista.
    Fiksut suojaverkot jänisten varalle. Runsaan lumen vuoksi ristihuulilla taitaa olla nälkä ja kevään edistymisen myötä kaikki kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime keväänä järsityt krookukset nuput harmittivat niin paljon, että jänikset saavat tällä kertaa jäädä nuolemaan näppejään niiden suhteen...

      Poista
  3. Odotan, että saisin narsissitupakkasiementilaukseni (toki muutama muu pussi livahti kylkeen). Toivottavasti ehtisivät kukkia vaikka näin myöhästyykin kylvö. Ainakin jättiverbenan kanssa onnistuin viime vuonna, vaikka vähän takamatkalta ehdin kylvöön.

    Muita kylvöjä on jo tehty ja jotain koulittukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna kylvin narsissitupakat maaliskuussa ja hyvin ehtivät kukkaan heinäkuun puolivälissä 😊

      Poista
  4. Hyvä suojauskonsti ristihuulia vastaan. Kevään koittaminen ja auringonpaisteiset päivät viimeistään herättelevät meidät puutarhabloggaajat. 😊😊

    VastaaPoista
  5. Toiset heräävät aikaisemmin, toiset vähän myöhemmin, mutta kaikki ehtivät vielä loistavasti tämän kevään kasvukarkeloihin:) Minulla kasvoi viime kesänä useita värinokkosia, mutta niin vaan halla ehti viedä kaikki ennenkuin taas muistin, että olisin voinut ottaa jonkun sisälle talvehtimaan. No nyt on uudet värinokkoset jo pilkistäneet mullasta!

    VastaaPoista
  6. Kevään merkkejä kun ensimmäiset kuvat taimista ilmestyvät. Siitä se alkaa taas.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!