torstai 31. elokuuta 2023

Loppukesän perhosia

 

Mökkipihassani oli aika erikoinen perhoskesä. Alkukesästä oli paljon nokkosperhosia liikkeellä. Näkyi myös liuskaperhosia, pihlajaperhosia ja suruvaippakin vieraili usein pihassa. Loppukesällä, kun mäkimeiramit kukkivat, odotin turhaan nokkosperhosia. Kimalaiset ja keisarinviitat kyllä viihtyivät meirameilla. Tänä vuonna loppukesä olikin oikein keisarinviittojen juhlaa, niitä oli paljon myös nauhuksilla.Vastakuoriutunut keisarinviitta isotähtiputkella.Keisarinviitat ovat levottomia ja liikkuvat kukilla ollessaan koko ajan -ei mikään helppo kuvattava.
Karttaperhosiakin näkyi jonkin verran. Loppukesän karttaperhoset ovat tälläisiä melkein mustavalkoisia. Alkukesästä lentävä sukupolvi on oranssinruskea.
Nokkosperhonen
Tämän perhosen tunnistin ruostenopsasiiveksi. Näin sen siiven päälipinnankin, mutta en ehtinyt kuvata. Siiven päälipinnan perusteella se oli naaras.
Elokuun lopulla keisariviittojen siivet ovat jo aika kulahtaneet.
1 kommentti:

  1. Täällä ei näy perhosen perhosta. Ehkä karttavat jatkuvia sateita. Muutama päivä eteenpäin on vielä sateita luvassa. Sitten pitäisi olla poutaisempaa. Jospa perhosetkin löytäisivät tiensä tänne.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!