perjantai 5. heinäkuuta 2024

Daalia goottipuutarhaan ja muita kukkijoita

 

Aloitin tänä vuonna daalian juurakoiden esikasvatuksen jo maaliskuun lopussa. Silloin ruukutin juurakot ja laitoin ne pariksi viikoksi vielä pimeään varastoon, jossa lämpötila oli 14 astetta. Huhtikuun puolivälistä asti ne olivat huoneenlämmössä ikkunalla ilman kasvivaloja. Kevät oli kylmä, mutta sain daaliat mökin kuistille viileämpään ja valoisampaan paikkaan huhtikuun lopulla. Toukokuun helteissä uskalsin istuttaa ne ulos jo 27.5. sillä 30 asteisella kuistilla ne olisivat vain kärsineet. Ensimmäinen daalia Copper Boy kukki jo 25.6. Nyt Tartan on avannut teelautasen kokoisen kukkansa.



Tämä kukka kelpaisi varmaan goottipuutarhaankin. Kukassa on valkoista, viininpunaista ja miltei mustaa kuviointia. Hämärässä tämä näytti mustavalkoiselta.




Vieressä kasvaa Lidlistä ostettu ruusu punavalkoisella kukalla.




Kyläkurjenpolvi kukkii. Ihastuin viime vuonna tämän pitkään kukintaan ja siihen, että kasvusto pysyi koko ajan ryhdikkäänä. Olen saanut sitä lisättyä muutaman siementaimen verran. Ihana kasvi!




Peurankello on alkanut kasvaa ja runsastua yhdessä kukkapenkeistä. Tämä on saanut alkunsa luonnosta keräämästäni siemenestä.




Takapihalla kasvaa valkoista ukonkelloa. Katkon aina kukinnan jälkeen sen kukkavarret, jotta kasvi ei siementäisi holtittomasti. Siementaimia on kuitenkin ilmaantunut sinne tänne. Taas yksi näistä kasveistani, joita on vaikea hallita...




Harjaneilikoiden ja sormustinkukkien väriharmonia toimii, vaikka joukossa on vähän keltasauramoa ja päivänkakkaraa.




Löysin kukkapisteestä kasvin, jonka tunnista syrikäksi. Syyssyrikkä tämä ei ole, mutta varmaan toimii hyvänä perhoskasvina. Se tuoksuu todella hyvälle.














8 kommenttia:

  1. Todella upea ja dramaattinen daalia, sekä hienon värinen ruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Daalia kasvaa isossa ruukussa ja kukkavarsi on minua korkeampi, dramaattinen näky.

      Poista
  2. Upean väriset daalia ja ruusu. Kelpaisi minullekin. Minulla on ukonkelloa kahdessa paikassa. Pitääpä olla tarkkana, etteivät pääse villiintymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä komea kasvi, vaikka vähän villiintyisikin...

      Poista
  3. Oi miten kaunis tuo sormustinkukka-harjaneilikka-päivänkakkara-keltasauramo -kuva! Aivan ihana, ihanaakin ihanampi yhdistelmä kukkia.
    Tartan on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä on ihana, mutta kukkapenkki, jossa ne kasvavat on vielä keskeneräinen. Tältä se näyttää parhaasta kuvakulmasta katsottuna :)

      Poista
  4. Upeita kuvia jälleen! Minun syyssyrikkä taisi kuolla talven aikana, en ole kuitenkaan vielä heittänyt pois. Se kukki ihan kivasti viime kesänä, mutta en nähnyt koskaan ainoatakaan pörriäistä tai perhosta siinä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on joku muu syrikkä ja ilmeisesti vaan kesäkukaksi tarkoitettu. Tuoksu on ainakin ihana! Luulisi, että houkuttelisi pölyttäjiä.

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!