keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kevät kiirehtii


Käväisin mökillä tänään töiden jälkeen. Ihan yllätyin, miten pitkälle kevät on jo ehtinyt mökkipuutarhassa.


 
Ensimmäiset krookukset ovat kukassa!
 

 
Uudesta syksyllä tehdystä kukkamaasta nousee valtavasti sipulikukkien alkuja!
 

 
Viinisuolaheinä on talvehtinut. Sen uudet versot ovat hauskan värisiä.
 

 
Aurinko paisteli pilvien lomasta ja järvellä oli jännä sininen utu.
 
Ihan pakko oli vähän rapsutella vanhoja lehtiä pois kukkapenkeistä, jotta esiin työntyvät uudet alut pääsisivät kasvamaan paremmin. Kasvijätteiden alta paljastui aika paljon kotiloiden kuoria.  Viime kesänä kukkapenkeissä oli jonkin verran kotiloita, jotka reiittivät mm nauhuksen lehtiä. Saapa nähdä onko kotiloita ensi kesänä ongelmaksi asti...
 
Jäältä kuului lokin kaklatusta ja olin kuulevani rannasta västäräkin ääntä, mutta itse lintua en nähnyt.
Ihanaa, että kevät on päässyt hyvin vauhtiin!

30 kommenttia:

 1. Ihania kevään merkkejä ja ilostuttavia alkuja! Minullakin on viinisuolaheinät talvehtineet ihan hyvin. Voisihan niiden päälle varmuudeksi viskata vielä joitakin havujakin, jos haluaisi varmistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osannut ollenkaan odottaa, että tuo kaupan salaattihyllystä ostettu viinisuolaheinä kestäisi talven yli. Kiva yllätys!

   Poista
 2. Ooo ihana, krookukset ovat tulleet:)
  Saas nähdä mitä löytyy kun reilun viikon päästä pääsen mökille. No ollaan siellä vähän pohjoisempana tosin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin, että mökkipihasta oli lumet sulaneet melkein kokonaan, kun täällä kaupungin liepeillä olevassa kerrostalopihassa on vielä paljon lumisempaa. Välimatkaa on sentään vain 50 km. Lumen sulaminen taitaa olla tänä keväänä paljon kiinni pihan pienilmastosta.

   Poista
 3. Sulla onkin siellä jo tosi paljon alkuja maanpinnalla.
  Ilo niitä on sitten katsellakin, kun kaikki kukkivat!
  Kevät on ihanaa aikaa, kun kaikki heräävät ja luonto alkaa kukkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sipulikukkapenkki näytti jo nyt siltä, että se on kaunis kun se kukkii. Kevät tuntuu nyt oikein rynnistävän eteenpäin, kun on alkuun päässyt :)

   Poista
 4. Lupaavalta vaikuttaa :) Mikähän kumma mun viinisuolaheinään viime keväänä iski, talvehti hyvin mutta kuoli pois sitten lähempänä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin hävisi viime kesänä tuo viinisuolaheinä melkein kokonaan jonkun muun suuhun, olisikohan se kelvannut niille kotiloille :). Täytyykin käyttää sen versot heti alkukeväästä hyödyksi.

   Poista
 5. Ihanat krookukset. Ne ovat mieluisia kevään tuojia ja upeita laajoina kasvustoina. Odottelen kovasti västäräkin saapumista pihallemme. Sen eloisuus ja iloinen pyrstön heilutus on aivan omaa luokkaansa. Kaunis kuva järveltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ovat ihania, kun ne alkavat kukkia heti lumien sulettua. Istutin syksyllä ison pussillisen scillaa omenapuun alle ja siellä olikin jo hiippoja nousemassa. Toivon, että scillat muodostavat oikein ison kasvuston vuosien myötä.

   Poista
 6. Nuo raidalliset krookukset ovat suosikkejani! Saako sulla mökillä olla noi sipulikukat peuroilta ja pupuilta rauhassa? Meillä pitää suojata kaikki verkoin, muuten ne syödään lähes kaikki narsisseja ja laukkoja lukuunottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mulla on sormet ja varpaatkin ristissä, kun vastaan että sipulikukat ovat saaneet olla rauhassa peuroilta ja pupuilta. Olen pari kertaa nähnyt pihassa oikein ison rusakon ja pelkään, että se huomaa jonakin kauniina päivänä, että tässähän on pöytä katettu herkuilla...

   Poista
 7. Oi, noin pitkällä jo! Meillä on krookukset vasta tupsupäisinä kurkkimassa maailmaa, ja viinisuolaheinä on vielä lumen alla, mutta pian se kevät tulee tännekin :) Onkohan minulla samanlaisia krookuksia, hihi, en enää muista mitä istutin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelätuuli ja vesisasde sulattaa lumet pian sinunkin pihastasi :) Tuo raidallinen on kyllä kaunis, viime keväänä muistin vielä sen lajikkeenkin, mutten enää...

   Poista
 8. Minä vain kiusaan itseäni kiertelemällä blogeissa, joissa on kuvia pihoista, joissa on jo lumet poissa! :) Tuntuu että jopa jossain pohjois-Suomessakin tai Keski-Suomessa on lumet lähteneet paremmin kuin meidän pihalla, jossa siis ainoastaan pihatieltä alkanut maa näkymään. Jännitän kovasti saammeko luminietoksia pois vapuksi! Tekisi niiiiiin mieli päästä kevään pihahommiin, ei malttaisi enää odottaa lumien poislähtöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä säällä lumet lähtevät varmasti pian pois sinunkin pihastasi :) Kyllä olikin ihana päästä vähän kuopsuttelemaan kukkapenkkejä!

   Poista
 9. Hienolla alulla jo kaikki! Meillä on itse puutarha vielä ihan täynnä lunta, ainoastaan etupihalla kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin siitä, että mökkipihassa oli jo noin lumetonta. Tällä säällä loputkin lumet lähtevät kyllä nopasti.

   Poista
 10. Mukavasti on jo siellä krokukset aluillaan. Meillä ei ole vielä mökillä mitään isutuksia, mutta kovasti on suunnitelmia ja syksyllä kassit ja pussit täynnä sipuleita, niin on ensi keväänä mitä odottaa.
  Omassa pihassa on kukkapenkkien päällä vielä niin paljon lunta, että ihan ei vielä ole krokukisa havaittavissa, jotain kylläkin.
  Toivottavasti tämän päivän sateet ja viikonlopuksi luvattu aurinko sulattaa loput lumet.
  Mukavaa loppu viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten ensi kesänä sama tilanne, kuin minulla pari vuotta sitten, kun pääsin tekemään uutta pihaa melkein nollasta. Olen tämän kesän ajan vuorotteluvapaalla ja aion kunnolla pihan laittoon. Ihanaa, kun saa suunnitella!

   Poista
 11. Nopeasti kevät kuroo etenemisensä aikatauluun, oli varmasti ihanaa nähdä kukintaa puutarhassa. Kohta alkaa kiihkeä kasvun ja puutarhurinkin paras aika kun voi ihastella uutta elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun ihmeeseen ei koskaan kyllästy! Kevät etenee nyt vauhdilla -alkuunpääseminen oli vaan hidasta :)

   Poista
 12. Upeaa! Pian sulla on siellä sipulikukkameri :)

  Viinisuolaheinä on hienon värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä saa olla iloinen siitä, että syksyllä tuli hurahdettua ostamaan pussikaupalla kukkasipuleita :)

   Poista
 13. Hyvin etenee..nyt viikko lämpöä ja kevät on parhaimillaan!

  VastaaPoista
 14. Viinisuolaheinän lehdet näyttivät kuvaa suurennettaessakin kasalta värikkäitä matoja. Hieraisin silmiäni muutamankin kerran kunnes tajusin kuvatekstin ja saatoin huokaista helpotuksesta. Krookukset, niitä alkaa tupsahdella kuin tyhjästä, niin ihania ja varmoja kevään merkkejä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet ovat tosiaankin sillä tavalla rullalla, että näyttävät paksuilta madoilta :). Viinisuolaheinä on varmaankin jo versonut lumen alla, kun on noin kellertävää.

   Poista
 15. Tämä on yhtä jännitysnäytelmää tämä kevät! Tänään se alkoi tällä V-vyöhykkeelläkin :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteneeköhän kevät siellä pohjoisemmassakin samanlaisella rytinällä kuin täälläkin. Ihanaa aikaa eletään!

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!