keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ruusunätkelmä

 Ruusunätkelmä (Lathyrus latifolius) on monivuotinen köynnöstävä hernekasvi. Kylvin keväällä (16.4.) sen siemeniä ruukkuun. Kesäkuussa istutin pitkiksi venähtäneet taimet kasvupaikalle. Nätkelmä kasvatti kesän aikana jonkin verran versoja. En edes odottanut kukintaa, sillä kasvi kukkii vasta toisena vuonna kylvöstä. Elokuussa nätkelmä innostui todella kasvamaan ja siihen ilmestyi myös muutama nuppu. Jännitin, riittääkö kesää ja ehtiikö se kukkia...  Sunnuntaina pääsin kuvaamaan täysin auennutta kukkaa.

 

 
 
Toivottavasti ruusunätkelmä selviää hyvin talvesta ja saan ihailla näitä kukkia ensi kesänäkin!
 
 
Larythus latifolius, Everlasting Sweet Pea is a perennial climber. I sow it's seeds into pots this spring and plant it out in June. I didn't expect it blooming this year but this long and warm summer inspired it to flower. I can't wait to see more of this beauty next summer!
 
 

16 kommenttia:

 1. Ompa kiinnostava kukka, tosi kaunis. Kiitos ihanan lämpimälle loppukesälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tätä jossain blogissa edellisenä kesänä ja ihastuin. Ostin sitten siemeniä, kun näin niitä kaupassa. Normaalisti tämä kukkii keskellä kesää, eikä varmasti olisi alkanut kukkia näin ensimmäisenä vuonna, jos ei olisi ollut näin suotuisa kesä.

   Poista
 2. Oh my gosh, Sara... THIS IS BEAUTIFUL!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes it is! Next summer it will start blooming in June and there will be more flowers... if it only survives the winter.

   Poista
 3. Onpa ihana. Joku vuosi laitoin sen siemeniä suoraan penkkiin, mutta ei niistä mitään tullut. Saattaa tosin olla, että joku on käynyt ne nyppimässä pois luullen niitä rikkaruohoiksi tai ehkä fasaanit ovat syöneet ne. Fasaanit syövät ainakin herneentaimet. Pitäisi tosiaan tehdä kuten sinä ja esikasvattaa ne. Toivottavasti ruusunätkelmäsi nousee keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukussa kaikki siemenet itivät, osa tosi hitaasti. Taimet oli aluksi hyvin hentoja ja ohuita. Ihan hyvin joku on voinut kitkeä ne epähuomiossa pois. Toivon tosiaan, että tämä kukkii ensivuonna takapihalla jalokärhön kaverina.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Muistuttaa kovasti tuoksuhernettä, mutta kukka on pienempi ja tuoksuton.

   Poista
 5. Väri on aivan täydellinen Kaunis.

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuutta. Sain viime syksynä ruusunätkelmän taimen ja se talvehti hyvin, mutta ei kasvanut juuri ollenkaan kesän mittaan, se oli ilmeisesti väärässä paikassa nyt siirsin sen parempaan multaan, toivottavasti ensi kesänä saan ihailla tuollaista näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin omat taimeni talon itäseinustalle, paikkaan johon paistaa aurinko aamusta keskipäivään asti. Minullakin kasvu oli aluksi hentoa, mutta kun laitoin taimien juurelle tuhkaa, nätkelmä innostui kasvamaan.

   Poista
 7. Todella kaunis ja nimikin on mukava. Hauskaa, että päätti vielä kukkiakin iloksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunätkelmä kasvaa neilikkaruusun ja mustialan ruusun takana, värit varmaan stemmaavat hyvin :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!