tiistai 19. elokuuta 2014

Elokuussa


Elokuu on kulunut niin vauhdilla, että kuvia on jäänyt paljon laittamatta blogiin. Tässä muutama parin viikon takaa.

- My cottage garden in August... Papaver orientale

Kuvassa on unikko -idänunikko, joka innostui tekemään vielä yhden kukan elokuun iloksi. Idänunikon kukinta ajoittui tänä vuonna juhannuksen jälkeiselle viikolle.


Rosa pimpinellifolia Plena

Juhannusruusukin kukki uudestaan useammalla kukalla elokuun alussa.


Saponaria officinalis

Yksinkertaiskukkainen rohtosuopayrtti on lisääntynyt mukavasti takapihan penkissä. Se on kova leviämään, mutta tässä penkissä se saa rauhassa levitä punalehtiruusun juurelle.


Liatris spicata

Punatähkä aloittelee kukintaa.Impatiens walleriana, Mauranthemum paludosum

Kaivonrenkaassa on tänä kesänä hempeän punaista ruusuliisaa ja siemenestä kasvattamaani peikonkakkaraa. Keskelle rengasta kylvin keltakosmoskukkaa, jonka oletin kasvavan korkeaksi ja tuuheaksi. Toisin kävi, sillä vain muutama siemen iti ja kukat alkavat avautua vasta nyt.
Talon seinustan ruukkuistutus; vaalenpunainen lumihiutale, petunia 'Million Bells', tuoksuherne (joka on kasvanut huonosti), silkkiyrtti, kirjavalehtinen maahumala ja kiinanasteri.
Hyvää viikon jatkoa!

- Have a lovely week!16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pihani on ollut nyt elokuussa kauneimmillaan. Aika paljon jouduin kastelemaan helteillä perennojakin, mutta se kannatti :)

   Poista
 2. Kaivonrengas-istutukset ovat tosi nättejä. Mikähän tuoksuherneitä on tänä kesänä vaivannut, kun ovat kasvaneet niin huonosti ja kukkivat jotenkin vaatimattomasti. Sateiden alettua niihin tuli härmääkin.
  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että tuoksuherneet lopettivat kasvunsa kokonaan kesäkuun kylmillä. Kukat alkavat avautua vasta nyt. Harmi, sillä tuoksuherne on yksi lemppareistani.

   Poista
 3. As always - exceptional photos. Really was a nice visit today. Jack

  VastaaPoista
 4. Ruusuliisa on kaunis, ja juurikin vaaleanpunaisena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juuri se kaunein ruusuliisan sävy mielestäni. Ruusuliisatkin saivat vähän huonon lähdön kesäkuun kylmyydessä. Toisaalta hyväkin, sillä ne ovat nyt parhaimmillaan.

   Poista
 5. Siitä huolimatta, että itse olen täysin toivoton piha- ja puutarhakukkien kasvattamisessa, kykenen kuitenkin ihailemaan muiden onnistumisia. Sinulla on into ja taito luoda kasveista kauneutta ympäristöösi ja kuviesi välityksellä pääsen minäkin nauttimaan kesän kukkivasta kauneudesta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilin vuosikausia omasta pihasta. Nyt on ihana päästä luomaan pientä omaa kaunista maailmaani.

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!