maanantai 11. elokuuta 2014

Neitoperhonen

Neitoperhosia näkyi mökkipihassa keväällä vain yksi. Nyt soihtunauhusten kukkiessa niitä alkaa taas olla koko ajan enemmän. Tänään näin viisi perhosta yhtäaikaa nauhuksissa. Vähän ihmetyttää, missä kaikki nokkosperhoset ovat. En ole nähnyt yhtään nokkosperhosta sitten toukokuun.

- The Peacock butterfly, (Nymhalis io) visits my garden every August when Ligularias are in bloom.Neitoperhonen on todella kaunis isoinen silmätäplineen. Erityisen kaunis on tuo ruskeanharmaa reuna sen siipien alareunoissa. 


17 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Totta muuten, että nokkosperhosia ei ole näkynyt pitkään aikaan=\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talven oikukkaat säät ja alkukesän kylmyys ovat varmaan tehneet nokkosperhosille hallaa. Toivottavasti niitäkin vielä tulee.

   Poista
 2. Neitoperhonen on kaunis, kuten kuvistasi hyvin näkee. Amiraaleja sekä neitoperhosia on jonkin verran, mutta niitä nokkosperhosia ei todellakaan ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosperhosilla on ollut varmasti huonot talvehtimisolosuhteet. Toukokuiset pakkayöt varmaan myös tuhosivat koteloita.

   Poista
 3. Ihanat perhoskuvat :)

  VastaaPoista
 4. Neitoperhoset ilmestyivät meillekin juuri, taisi kuoriutua uusi sukupolvi. Kuviesi upea yksilö näyttää hyvin tuoreelta. Olen ihmetellyt samaa; missä ovat yleensä runsaslukuiset nokkosperhoset. Tunsin jo syyllisyyttä kun olen hävittänyt nokkospeltoa kasvimaan laajennuksen tieltä, mutta syy taitaa olla muualla, eikä meillä vieläkään ole nokkosista pulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan tarkoituksella säästänyt nokkosia pihan laidalla, sillä ne ovat monen muunkin perhosentoukan ravintoa. Kyllä tämä nokkosperhosten katoaminen johtuu ihan muusta syystä...

   Poista
 5. Kiva kuvasarja kauniista neitoperhosesta.

  VastaaPoista
 6. Tästä elokuusta tuli taas, niinkuin usein, perhoskuu. Nyt on monenlaisia ja runsaasti. Voi miten ihanaa, että niitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoset tekevät elokuusta mukavan :) Kesän kääntyminen loppua kohti ei niin harmita.

   Poista
 7. Hienot kuvat perhosista!

  VastaaPoista
 8. Istuin ulkona tänään. Amiraali lenteli kuistin kaiteelle ja siitä kädelleni. En ole ennen saanut katsella sitä niin läheltä. Olikohan se vasta kuoriutunut, eikä oikein tiennyt, minne pitäisi suunnata? Hetken istui ja lähti sitten suureen maailmaan!
  Nokkosperhosia ei ole meilläkään näkynyt kevään jälkeen. Toivottavasti niille ei ole käynyt niin kuin muutamia vuosia sitten, kun olivat hävitä kokonaan. Ne kun ovat jo lapsuudesta tuttuja kaikkein yleisimpiä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!