sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kesän eteneminen

Kesällä on kiehtovaa seurata, kuinka puutarha muuttuu viikko viikolta. Perennat kasvavat, kukkivat ja antavat sitten tilaa seuraaville kukkijoille.  Kuvasin mökillä etupihan kukkapenkkiä muutaman viikon välein. Kuvista näkee miten kesä etenee.


20.4.2014 Kevätkurjenmiekat ja yksinäinen krookus ovat kukassa, nurmikko vihertää vähän.25.5.2014 Sipulikukat, kullerot ja palloesikot kukkivat. Puissa on hennon vihreät lehdet ja nurmikko rehottaa. 


28.6.2014 Akileijat ovat kukassa eri puolilla kukkapenkkejä, keltapäivänliljat, idänunikot, ailakki, jalopähkämöt ja iirikset tuovat väriä puutarhaan. Tässä vaiheessa kesää pihani kukinta taitaa olla kauneimmillaan.31.7.2014 Pihaa hallitsee värimintun punainen ja mantsuriankärhön (taustalla) valkoinen kukinta. Syysleimut aloittelevat.


7.8.2014 Syysleimujen kukinta on parhaimmillaan, nauhus aloittelee. Etualalla kukkii minttu ja oregano.
21.8.2014  Soihtunauhuksen keltainen kukinta hallitsee pihaa, punalatvat ovat tulossa kukkaan.


Mukavaa sunnuntaipäivää!
16 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Kiitos näistä, todellinen sunnuntaiaamun piristys! Valtavan intensiivinen tahti, jolla muutokset kevään ja kesän aikana tapahtuvat. Eipä enää meinaa marraskuussa muistaa, miten hienoa keväällä ja kesällä oli, onneksi on valokuvia! =)

  VastaaPoista
 2. Gosh, everything looks so beautiful! Dramatic changes from the first shot.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus!
  Näitä tällaisia vuodenaikojen vaihteluun liittyviä kuvia pitäisi ottaa paljon enemmän!

  VastaaPoista
 4. Hieno kuvasarja. Samaa mieltä kuin Vikki. Pitäisi muistaa ottaa kuvia samasta paikasta jokaisena vuodenaikana ja siinä välissäkin.

  VastaaPoista
 5. Upea kuvasarja, myös maiseman ja luonnon muutos näkyy hyvin. Ihanan lohdullista katsottavaa nyt kun kaikki on taas kuolemassa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Todella kiva kuvasarja, joka antaa mielenkiintoisen katsauksen kesään ja eri perennojen kukintaan ja kukintaaikoihin.

  VastaaPoista
 7. Upea kuvasarja! Näkee hyvin, kuinka runsaus lisääntyy

  VastaaPoista
 8. Oi. Uskomatonta miten paljon voi tapahtua kuukaudessa

  VastaaPoista
 9. Näistä kuvista pidän minäkin. Havainnollistuu hienosti kesän eteneminen.

  VastaaPoista
 10. Kyllä se vain maisema muuttuu kovasti kesän mittaan:) Mutta kaunista on aina!

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihastuttava kuvasarja!
  Ihan kaikki kesän vaiheet ovat mielenkiintoisia ja mukavia.
  Ehkä tuo viimeinen kuva on sittenkin upein. Nuo soihtunauhukset loistavat.

  VastaaPoista
 12. Ihana kuvasarja!
  Puutarhaa on mielenkiintoista seurata. Samasta kohdasta kuvattuna sen muutokset huomaakin hyvin. Minulla oli keväällä vähän samantapainen idea, mutta taisinpa unohtaa kuvailla ;)

  VastaaPoista
 13. Oi miten siellä kevät etenee :D Kyllä on kaunis kohta!! On ihan kivaa, kun laitetaan nyt kesäkuvia, koska kesällä jää paljon näkemättä, joskin blogeissa kuvia olisikin. Kesällä vain ei ehdi.

  VastaaPoista
 14. *huokaus :) Tutkiskelen pikkuhiljaa blogiasi, jonka vastikään löysin. Tämäntyyppistä kuvaamista olen yrittänyt omalla tontilla harrastaa pari viime kesää, mutta... Täytyy taas yrittää uudestaan tulevana kesänä :D

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!