tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesä etenee


Nyt kukkii...




Tähtiputki on ollut pitkään hankintalistalla. Nyt sitä löytyy pihaltani punasävyisenä ja vaaleana.




Istutin nämä valkoiset työkaverilta saamani pionit elokuussa 2012. Ne ovat vahvistuneet kaksi kesää ja kukkivat nyt ensimmäistä kertaa. Kukissa on ripaus punaista ja lyhyemmät terälehdet ovat hennosti kermanväriset.




Ostin tämän kujenpolven taimen Lidlistä tänä keväänä. Pakkauksessa oli nimi Gerrmanium himalayense eli idänkurjenpolvi. Se muistuttaa kuitenkin enemmän jotain harmaakurjenpolvea. Ihana väripilkku kuitenkin! Uskomatonta, että pakkauksessa olleesta kuivasta juurenpalasta on kehittynyt kukkiva kasvi vain parissa kuukaudessa.




Sormustinkukat kukkivat ihanasti tänä kesänä. Puutarhassani on näitä valkoisia kukkia aina parittomina vuosina.




Varjoliljakin on ollut pitkään haaveissa. Nyt löysin nupulla olevan kasvin taimimyymälästä. Toivottavasti tämä viihtyy ja lisääntyy jatkossakin.




Kimpullinen kesää kuistilla.



Mukavaa kesäpäivää kaikille!



10 kommenttia:

 1. Tähtiputket tuntuvat viehättävän kaikkia. Niin myös minua. Mitään isoa kukintaa en vielä odottele, kun pikku siementaimet ovat vasta parisenttisiä. Ehkä sitten vuoden parin päästä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia. Minulla on tähtiputkea ensimmäisen kerran tänä kesänä. Se ei vielä kuki. Aivan ihana sormustinkukka,

  VastaaPoista
 3. Tähtiputken hankin juuri itsekin puutarhaan. Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kukat, tähtiputkesta vasta haaveilen ja ostoslistalla on pioneitakin lisää.

  VastaaPoista
 5. Minäkin pidän kovasti tähtiputkista, olen hieman keräillytkin niitä puutarhaani. Tänä vuonna ne ovat kukkineet jo tosi hienosti ja pitkään. Ihania ovat :)

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita kukkia ja kukkakuvia. Monessa blogissa on ollut kuvia tähtiputkesta. Näyttää vahvasti siltä, että sellainen täytyy omaankin pihaan hankkia.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kukat ja kuvat. Tähtiputki on kaunis, sopii kuivatettavaksikin, jos sellaista harrastaa.

  VastaaPoista
 8. Tähtiputki on mulla innostunut huimaan kasvuun tänä suvena. Kauniit kukat kestävät pitkään. Sulla on suloinen pilkullinen sormustinkukka, mulla siementaimia kulkenut kivetykselle ja toivon kukkia ensi kesänä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!