torstai 30. heinäkuuta 2015

Ruukkukukkia


Mökillä on ollut tänä kesänä ennätysmäärä kaupasta ostetuja tai itse kasvatettuja ruukkukukkia. Ne ovat olleetkin hyvä valinta, kun kesän säät ovat olleet niin viileät, että kylvökukat ja monet perennatkin ovat tulleet hitaasti kukkaan.Vanha säiden patinoima rottinkisohva jaksaa kantaa ruukkuja ainakin vielä tänä kesänä. Sohvalla on koristetupakkaa, verbenaa, olkikukkaa, millionbells-petuniaa ja maahumalaa. Lisäksi nostin sohvaan seinäamppeleissa olleet orvokit, jotka ovat jo kukinnan loppuvaiheessa.
Aurinkoisella seinustalla on kaksi isoa ruukkua, joista toisessa on kukonharjaa, timanttikukkaa, koristetupakkaa, hopeaputousta ja kirjavaa maahumalaa, sekä ruusupapua. Toisessa on olkikukkaa, neilikkaa, hopeaputousta ja liljoja. Seinustalla on myös on mukulasta kasvattamani daalia, joka on vielä kasvussa ja lahjaksi saamani violettikukkainen nukkeasteri.Timanttikukat menevät suppuun yöksi, eivätkä ne avaa kukkiaan ollenkaan pilvisinä tai liian kylminä päivinä. Lämpöä täytyy olla noin 20 astetta ja täysi auringonpaiste, ennenkuin ne avautuvat.Avonaiset kukat ovat todella näyttävät.
Nukkeasteri on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta olen siihen hyvin tyytyväinen. Se on kukkinut koko kesän, eikä ole ollut moksiskaan kylmästä tai sateesta. Sitä ei tarvitse nyppiä, kukat varisevat kukittuaan pois.Ruusupapu ja maahumala ovat kasvaneet kesän aikana reheviksi.Sisällä mökissä on pistokkaista kasvattamani pelargonit, lajike Vera. Löysin kirpputorilta toisenkin muovisen ruukunsuojuksen.


Mukavaa päivänjatkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihanat ruukkukukat! Niillä saakin nättiä, tuo kukkasohva on huippusöpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on ollut kesät talvet ulkona ja toiminut kesäisin ruukkujen alustana. Nyt sen istui alkaa olla niin romahtamispisteessä, että ensi kesänä täytyy taiteilla uusi alusta ruukuille.

   Poista
 2. Kesäkukkien hankinta jäi mua vähän kaivelemaan kun eivät hirveästi kasvaneet sateisena ja kylmänä kesänä. Tuntui, että rahat meni hukkaan. Taidankin seuraavana kesänä istuttaa enempi juuri ruukkuihin. Näyttävät menestyvän paremmin niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkuja saa siirreltyä parempiin paikkoihin sateelta suojaan tai aurinkoisempaan paikkaan tarpeen tullen. Oon lannoittanut ruukkuja lannoitekävyillä ja kasveilla on ollut kasvuvoimaa koko kesän.

   Poista
 3. Ihana ruukkupuutarha!
  Rottinkisohva pääsikin oikein hienoon tehtävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain rottinkisohvan työkaverilta, joka oli heittämässä sitä pois. Romanttisena ruukkutelineenä se on nyt palvellut jo monta vuotta.

   Poista
 4. Oikein kiva idea laittaa ruukut rottinkisohvalle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin pidän ruukuista ulkona.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!