sunnuntai 16. elokuuta 2015

Lukinlilja

Istutin keväällä lukinliljan sipulin ruukkuun. Ruukussa ei tuntunut tapahtuvan mitään. Nostin ruukun ulos samalla, kun siirsin muutkin esikasvattamani kukat ulos. Jossain vaiheessa totesin, ettei tämän lukinliljan kanssa taida onnistua ja olin heittämässä ruukun sisältöä kompostiin. Huomasin, että sipuli oli kasvattanut kuitenkin vahvoja juuria ja nostin sipulia ruukussa ylöspäin niin, että sipulin kärki jäi mullan pinnalle. Sipuli alkoikin kasvattaa lehtiä ja kukkavartta.


 Hymenocallis Sulphur Queen



Vaaleankeltainen kukka avautui yllättävän nopeaan tahtiin. Se on voimakkaasti tuoksuva ja todella kaunis! 

15 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! Hyvä että tiesit mitä tehdä auttaaksesi sitä kasvamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ollut mitään tietoa lukinliljasta, mutta ajattelin kokeilla sipulin nostamista, kun se kumminkin näytti olevan elossa. Se keino tepsi :)

      Poista
  2. Jopa onkin kaunis! Jotkut sipulikukat ovat hyvin kranttuja istutussyvyydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukinliljalle näytti olevan tärkeää, että sipulin kärki on mullan pinnalla. Olen aika huono liljojen kasvatuksessa, monesti onnistun mädättämään sipulin, mutta onneksi nyt ei käynyt niin.

      Poista
  3. Minulla on samanlainen, tuoksu on todella ihana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin kasvin terassin reunalle tuoksumaan. Minkähänlaisia hyöteisiä tämä lilja houkuttelee tuoksullaan luontaisella kasvualueellaan...

      Poista
  4. Minun lukinliljani kukki kuukausi sitten ja lehdet ovat edelleen tanakasti pystyssä. Pitäisiköhän sipulit nostaa ruukusta vai siirtää ruukkuineen talveksi kellariin? Kuulin, ettei lukinlilja kestäisi maassa meidän taveamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luin, että sipulin voisi jättää ruukkuun ja talvettaa viileässä maks 15 asteessa kuivana. Aika vähän löytyy tietoa tästä kasvista netistä.

      Poista
  5. Onpa kaunis lilja. Hienot värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalea väri näyttää hyvältä loppukesän hämärssä illassa.

      Poista
  6. Ompa kaunis<3 Muistuttaa jotenkin narsissia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukasta tule mieleen tosiaan narsissi ta sitten amaryllis. Heteet ovat kuitenkin jännästi kiinni lyhyemmissä terälehdissä.

      Poista
  7. Ensimmäinen lukinliljani ja sen Ensimmäinen talvi tulossa. Olen kysymysmerkkinä! Voiko ruukun viedä perunakellariin, pimeä ja +5 astetta? Entä, kelladtuvatko lehdet talveksi? Nyt sisään tuotuani siltä tuntuu:).

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!