tiistai 28. kesäkuuta 2016

Mökin pihamaa
Juhannuksen tienoilla mökkipiha kukkii värikkäänä. Tässä muutama kuva eri puolilta pihaa...Etupihan pitkässä penkissä kukkivat nyt näyttävimmin pionit, keltapäivänliljat, lehtoängelmä ja lehtosinilatvat. Vasemmalla pajukehikossa kasvattaa mantsuriankärhö versojaan. Ukonhattu, loistotädyke ja päivänkakkara aloittelevat kukintaa.Kuistin edessä sivupihalla on kaivonrenkaassa reunoilla krassia ja keskellä ruukku, jossa punaista ja valkoista lumihiutaletta sekä köynnöstukeen kiipeävä kelloköynnös. Vanhassa rottinkisohvassa on kesäkukkia ruukuissa. Sohvan vieressä vasemmalla kasvaa keväällä istutettu töyhtöangervo, joka kukkii tänä vuonna aika matalana. Takana näkyy uusi kukkapenkki, johon siirsin soihtunauhukset ja jalopähkämöä.Pihamökin kupeessa on pieni oleskelualue, jonka vieressä on ruukuissa mm yrttejä ja pitkäksi venähtänyt daalia. Etualalla on mm nupulla olevaa paimenmataraa, joka saa hyvin tukea ukonhatun ja keltapäivänliljan versoista.Etupihalla akileijat ovat lopettamassa kukintaa. Jalopähkämö, pionit ja keltapäivänlilja tuovat eniten väriä näkymään. Tähtiputki ja viimeiset kurjenmiekat kukkivat kuvan oikeassa laidassa. Huopaohdake on kasvattanut pitkiä veroja ja alkaa pian kukkia. Talon seinustalla vasemmalla on isoissa ruukuissa kesäkukkia ja kaarevaan köynnöstukeen kiipeävää ruusupapua.


Takapihan penkit ovat tällä hetkellä kukkimattomassa vaiheessa, niitä en ole edes kuvannut. Niissä kasvaa kylvökukkia ja loppukesällä kukkivia perennoja, mutta keskikesän kukkijat puuttuvat. Siinäpä hyvä syy poiketa taimikauppaan...

19 kommenttia:

 1. Aina on hyvä syy poiketa taimikauppaan :-D
  Aivan ihanat kukka- ja mökkitunnelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä ja kesänä mulla on ollut kova into uudistaa ja täydentää penkkejä -ja into vaan jatkuu...

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä teknistä haastetta... :)
   Ihania kukkijoita!
   Voi, lehtosinilatva! Poikkesin puutarhamyymälässä, ihastuin tuoksuun ja annoin kodin :)

   Poista
  2. Minun lehtosinilatvat ovat saaneet alkunsa siemenistä, joita keräsin tuttavan pihasta. Nyt siementaimia löytyy sieltä täälltä.

   Poista
 3. Onpa sinulla mielettömän ihanan rehevää, wau!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla väleissä on vielä häiritseviä aukkopaikkoja talvituhojen takia...

   Poista
 4. Kesä, se asuu näissä kuvissa!
  Ihastuttavat puutarhakuvat!
  Nautitaan kesän lumosta!

  VastaaPoista
 5. Tosi kotoisin lämmin tunnelma sun puutarhassa, levollista näkymää.

  VastaaPoista
 6. Jalopähkämö on nyt todella kauniissa kukassa. Katselin juuri omaa pihaani ja totesin, että sitä pitää levittää enemmän, kun tuo mukavasti väriä pihaan.
  Lehtosinilatvan kasvatin itse. Minulla oli valkoisesta siemeniä ja huomasin viime kesänä kukkineiden siementäneen vähän sinne tänne ja nyt siementaimista paljastuu sinisiä kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jalopähkämö pääsee nyt kunnolla oikeuksiinsa, kun siirsin liian ison soihtunauhuksen pois etupihalta. Se leviää kivasti, siitä on helppo jakaa useampaankin paikkaan. Lehtosinilatvan valkoisissa kukissa on täytynyt olla sitten sinisenkin geenejä mukana. Se on herttainen kukka, eikä haittaa yhtään, vaikka siementaimia löytyy sieltä täältä.

   Poista
 7. Niin kaunista ja vehreää ♥. Hhmm, taisinpa katsella piha ja sisustuskuvia myös jostain lehdestä ;)

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!