sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Mökillä tänään



Touhukas pikakäynti mökillä tänään. Levittelin valmista kompostia kasvimaalle ja siirsin sieltä samalla sormustinkukan alkuja turvaan parempaan paikkaan. Niitä tuntuukin olevan tänä syksynä paljon. Ensi kesänä on taas luvassa runsasta sormustinkukan kukintaa. Istutin myös pikkusipuleita maahan; pikkusinililjaa, nuokkutähdikkiä, talventähteä ja krookuksia. Krookukset laitoin ensimmäistä kertaa ihan vaan nurmikolle. Irrotin palan nurmikkoa, laitoin sipulit maahan ja painoin nurmipalan takaisin. Katsotaan sitten keväällä miten kukkivat tuossa aurinkoisessa paikassa... 

Mökkipuutarhassa oli vielä paljon kukkivaakin. Viimeinenkin gladiolus oli tullut kukkaan. Poimin sen maljakkoon, että saan ihailla sitä kotona.



Kelloköynnös kasvoi tänä kesänä ruukussa seinustalla. Se kärsi aluksi kuivuudesta ja kasvu eteni hitaasti. En uskonut sen ehtivän kukkaan ollenkaan, mutta nyt se tekee suuria violetteja kukkiaan korkealle katonrajaan.




Kelloköynnöksen lehdet ovat saaneet upean syysvärin.




Kellopeipitkin tulivat tänä vuonna ihmeen hitaasti kukkaan. No nyt niiden hempeää vaaleanpunaista näkyy ruskettuneiden perennanvarsien joukossa.




Tänä kesänä istutettu etelänmunkki tekee vaatimattomia uusintakukkia.




Liuskamiinanköynnös jaksaa edelleenkin ilahduttaa :)




Ruostekukkien kaikki nuppuvarret ovat tänä vuonna ehtineet avata kukat. Yritän talvettaa sen mukulat, jotta tätä ihanuutta saisi ihailla ensi kesänäkin.


Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Kelloköynnös, miinanköynnös ja ruostekukat....IHANIA.

    VastaaPoista
  2. Voi mikä kukkamäärä vielä näin myöhään. Itse en uskalla sipuleita istuttaa, kun keväällä saattaa olla piharemontti - tai jos sentään muutaman : )

    VastaaPoista
  3. I love the first photo that you took of the purple bell flowers, I don't think that I ever saw this type of flower before in a garden. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
  4. Paljon kaunista kukkivaa vielä löytyy mökiltäsi. Kiinnostava tuo etelänmunkki. Se näyttää ihan samanlaiselta kuin luonnossa kasvava vuorimunkki.

    VastaaPoista
  5. Ihanalta näyttää!

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!