maanantai 5. elokuuta 2019

Loppukesää kohtiKesä kääntyy auttamatta kohti loppuaan. Mutta vielä on paljon nuppuja avautumassa...Istutin viime syksynä kolme korkeaa perennaa; rusopäivänlilja, syreenileimu ja keijuängelmä vierekkäin. Ne kukkivat nyt yhtä aikaa. Yhdistelmä on toisaalta kaunis, mutta kukin perennoista pääsisi varmaankin paremmin esiin, jos ne olisi yhdistetty matalampien kasvien kanssa. Korkealla huojuvat kukinnot myös takertuvat toisiinsa tuulessa heiluessaan. Taidan siirtää jonkun niistä toiseen paikkaan...
Keijuängelmä ja syreenileimu.Keijuängelmä avaa hurmaavia nuppujaan hitaasti. Kukinta alkoi nyt ensimmäisenä kesänä vasta heinäkuun lopulla.Syreenileimu todella kaunis! Olen iloinen, että löysin tämän Porkkalan kartanon taimimyymälästä.
Vaaleanpunainen kirppikseltä ostettu syysleimu lisääntyy vuosi vuodelta.
Tänä vuonna hajuherneeni alkoivat kukkia jo heinäkuussa. Laitoin siemenet esikasvatukseen huhtikuun puolivälissä. Ilman esikasvatusta saan odottaa kukintaa varjoisalla tontillani elokuun loppuun saakka.

Sininen taivas hajuherneiden taustana...
Pioniunikoissa on joitain todella tumman violetteja. Kehäkukkakin alkaa kukkia luoden oivan väriparin unikolle.
Punamusta
Kukkivaa mäkimeiramia unikoiden taustalla.


Mukavaa uutta viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Kauniita värejä ja yhdistelmiä! Tuo mäkimeirami näyttää upealta unikoiden taustalla.

  VastaaPoista
 2. Unikot on kyllä Niin ihania, kuten myös muutkin kukkaset kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Puutarhaus on välillä jatkuvaa siirtelyä parempaan paikkaan, valmista tulee sitten joskus! Tuoksuherne on lapsuudesta asti ollut lempparini =)

  VastaaPoista
 4. Hajuherneiden kukat ovat todella herkkiä, siis ulkomuodoltaan – valitettavasti kasvituntemus ei riitä niitä muuten kommentoimaan. Onneksi myös loppukesästä on kukkivia, väriloistoa luvassa.

  VastaaPoista
 5. Wonderful flowers, great photos.
  Maria

  VastaaPoista
 6. Tuoksuherneistä saa tosiaan pitkäkestoisempaa ja runsaampaa iloa, kun esikasvattaa taimet, ah, ne tuoksuvat niin ihanalle! Unikkokuvat ovat kauniita ja väriparit iloisia! Kauniita kuvia - taas kerran:)

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka kaunista! Itse pidän korkeista kukkayhdistelmistä. Syreenileimu ja ängelmä täydentävät ihanasti toisiaan.
  Ihanat tuoksuherneet, ja unikot! Niiden kanssa epäonnistun vuosi vuoden perään, ainoat kukkivat ovat ystävien antamista siemenistä kasvatetut, kaikki ostetut siemenet tekevät vain pieniä lehtiruusukkeita, jotka sitten kuivuvat saariston tuulessa pois. Unikkoja kun en kastele, saisivat luvan sietää kuivuutta, minusta ne ovat kuivan kedon kasveja. Ilmeisesti niillä on eri mieli :-D

  VastaaPoista
 8. Toinen toistaan kauniimpia näkymiä. Eikä tietoakaan syksyn saapumisesta.
  Minäkin esikasvatin tänä keväänä tuoksuherneet ja olen päässyt niiden kukista nauttimaan. Muuten ehkä odottaisin vieläkin ensimmämisiä nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! Monet puutarhakasveista tekevät jo siementä, muuten piha on kukkiva ja kesäinen. Syksy saa vielä odottaa vuoroaan 😊

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!