tiistai 15. syyskuuta 2020

Kurkistus sisään mökkiin

 

Blogini nimi on Saran mökissä ja puutarhassa, mutta on tainnut mennä jo muutama vuosi siitä, kun viimeksi laitoin kuvia mökin sisältä. Sisustus on pysynyt vuosien varrella aika samanlaisena, muutama uusi huonekalu ja esine on sentään löytänyt paikkansa mökiltä.Pieni kaappi, jonka sain ostaa entisestä työpaikastani, on löytänyt paikkansa kamarista. Sen päällä on sähköistetty öljylamppu, johon tulee valo aurinkovoimalla. Mökkini on sähköistämätön, mutta valaisu ja puhelinten ym lataus onnistuu aurinkosähköllä. Vanha, vähän samentunut peili sopii kamarin tunnelmaan. Ikean kello raksuttaa aikaa mukavan pehmeästi ja unettavasti.Pirtti. Mökin seinillä alkaa jo olla tauluja vieri vieressä. Muutenkin tavaraa on kertynyt ehkä vähän liikaakin. Löysin kattolamppuun kauniin 30-luvun lasikuvun.Pirtin vanhassa naulakossa roikkuu salkku ja käsilaukku, joihin olen kerännyt kirppiksiltä kiinnostavaa vanhaa sisältöä; pilleripurkkeja, tupakointitarvikkeita, kankaiset nenäliinat, vanhat silmälasit, käsineet yms.
Pirtin nurkassa on vanha päästävedettävä sänky, jossa lapsenlapseni nukkuu mökillä ollessaan.
Kuisti on lempipaikkani mökillä. Täällä syödään ja kahvitellaan, nukutaan päikkäreitä ja katsellaan illalla järveä tai iPadiltä elokuvia ja sarjoja.Mukavaa illanjatkoa!

12 kommenttia:

 1. Muistan joskus nähneeni kuvia mökkisi sisältä, se on kuin karkki! Ihanan tunnelmallista mökkitunnelmaa. Täydellinen paikka rentoutumiseen luonnon rauhassa, kun ei sähkölaitteetkaan humise ja surise!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla pääsee kyllänihanasti irtautumaan arjesta. Kerrostaloasujalle on luksusta päästä aamulla kävelemään kasteiseen pihaan kukkasten keskelle.

   Poista
 2. Ihana mökki ja sen tunnelma. Jos mökin haluaisin se olisi juuri tuollainen, ei niinkuin usein nykyaikaiset mökit jotka kuin omakotitaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hankin mökin, minulle oli tärkeää, että se on vanha talo ja pihaan saa rakennettua puutarhan. Mukavuuksilla ei ollut niin merkitystä ;)

   Poista
 3. Onpa viehättävää. Kyllä tuolla viihtyy. Mukava kun esittelit.

  VastaaPoista
 4. Tuontapaisen mökin kaipuu on tullut tännekkin. Oikein kivalta näyttää.
  Kaupunkielämästä puuttuu juuri tuo!

  VastaaPoista
 5. Mökkisi on sisustettu kauniisti. Tunnelmallista ja hienoja vanhoja tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kirppiksiä on tullut kierreltyä, mutta nykyään teen yleensä vain katselukierroksen. En halua, että on ihan täpötäynnä kaikenlaista.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Mökille on aina ihana tulla. Viikonloput kaupungissa eivät tunnu ollenkaan samalta...

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!