perjantai 18. kesäkuuta 2021

Uusia kukkijoita

 


Istutin viime vuonna kruunuvuokkoja uuteen kukkapenkkiin. Muutama niistä on talvehtinut ja ensimmäinen on nyt kukassa.
Mukava yllätys on niin ikään talvesta selvinnyt jaloleinikki. Viime vuonna kukki vain yksi valkoinen, tänä vuonna niitä on useampi kukassa.
Viime viikonloppuna huomasin, että keltakurjenmiekassa on nuppu ja keskiviikkona se oli jo kukassa. Olen istuttanut tämän ihan rantaan. Tänä vuonna vesi on ollut niin korkealla, että kurjenmiekka kasvaa vieläkin kokonaan vedessä.
Jaloängelmä on taas ihana!
Keltapäivänliljojen iloista, tuoksuvaa kukintaa.
Kerrotut idänunikot ovat kärsineet pahoin rankoista sateista. Varret kiemurtavat kukkapenkissä ja yrittävät nostaa raskaita kukintoja ylöspäin. Tälle pitäisi keksiä joku toimiva tuki...
Tänä vuonna kukkapenkeissä on näkynyt ennätysmäärä liljakukkoja. Liljani kasvavat hajallaan perennojen keskellä, joten isompaa tuhoa ne eivät ole kai tehneet. Pyydystelen liljakukkoja teesihdin avulla, siihen saa napattua maahan pudottautuvan kukon. Tässä varjoliljat ojentelevat lupaavasti nuppuisia varsiaan.


4 kommenttia:

 1. Kauniista kukkijoita! Hienoa, että kruunuvuokot ja jaloleinikki ovat talvehtineet! Meillä mökkirannassa kasvaa myös keltakukkaista kurjenmiekkaa, on levinnyt rantoja pitkin naapurin mökkirannasta, enkä aio poistaa, kun on nin kaunis. Ängelmässä on ollut tänä kesänä valtava määrä kirvoja, ja idänunikkojen kanssa minulla on sama ongelma - huonot tuet! Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kruunuvuokko on kaunis. En ole saanut sitä koskaan talvehtimaan maassa. Parhaillaan kruunuvuokko availee kukkiaan ruukussa.
  Hienoa, että keltakurjenmiekka kukkii rannassasi. Toivotaan, että se kotiutuu ja kukkii tulevinakin vuosina. Kävin äidin hautausmaalla, jossa olevan lammen rannassa keltakurjenmiekat kukkivat runsaana.
  Kerro meillekin, jos keksit idänunikoille tuet. Meillä ei ole liiemmin sade niitä hakannut, mutta silti kiemurtelevat sinne tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sinulle sähköpostia. Onnetar suosi sinua synttäriarvonnassani. Olemme postitelleet joskus aiemmin, mutta en ole säästänyt yhteystietojasi. Laitatko ne spostiini: betweenland@gmail.com

   Poista
 3. Ihanat kuva olet ottanut siellä puutarhassasi. Lehtoängelmät ovat aloittamassa kukintaa täällä meilläkin ja tänä vuonna niiden korkeus on melkoinen. Minulla keltakurjenmiekka kotiutui hyvin rantaan ja on kasvanut siellä jo ainakin 10 vuotta, toivotaan samaa sinne.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!