perjantai 11. kesäkuuta 2021

Aita ongelmakohtaan

 

Pihassani on ollut ongelmallinen kohta, josta olen aiemminkin kirjoittanut blogissa (linkki). Tontti rajoittuu tiehen. Etupihan puolella kasvaa tietä rajaamassa mesiangervoa, mutta takapihan puolelle kaipasin jotain rajausta. Tein tien viereen pitkänomaisen kukkapenkin, mutta se ei jotenkin toiminut. Tuntui, että paikka kaipasi selkeämpää aitaratkaisua. Aidan tarvetta lisäsi kaksivuotias lapsenlapseni, joka ehtii jo joka paikkaan ja varsinkin sinne minne ei pitäisi eli tielle ja tien yli rantaan. Tie ei ole kovin vilkasliikenteinen, mutta lapsen kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen.

Olen ihaillut puutarhaohjelmissa rentoja ja vähän boheemeja puurima-aitoja. Tänä keväänä löysin sellaista suomalaisesta verkkokaupasta ja tilasin sitä heti. Aita on tehty pähkinäpuu rimoista, jotka on kiinnitetty toisiinsa kierretyllä rautalangalla. Aitaa myydään viiden metrin pätkissä ja se on 70 cm korkea.  Aidan pystyttäminen oli nopeaa. Se on niin kevyttä, että vain junttasimme kyllästetyt aitatolpat maahan ilman tolpanjalkoja. Kiinnitimme aidan tolppiin sinkilöillä.Halusin rajata vähän takapihaakin aidalla, joten käänsimme sitä reilun metrin verran taloon päin.
Puurimoja yhdistävää rautalankaa piti vähän paikka paikoin oikoa, jotta rimat menisivät suorempaan. Ihan suoraa ja säntillistä tästä aidasta ei saa, mutta se ei ole tarkoituskaan.

Lisäsin vielä pätkän aitaa syreenin juurelle, niin että muodostuu portti takapihalle. Tähän voi joskus myöhemmin pystyttää pergolaportin. Laitoin aidan juurelle vielä betonilaattoja ja näin tähän muodostui luonteva paikka kesäkukkaruukuille. Aitaan kiipeävät tuoksuherneet tai muut kesäköynnökset voisivat olla myös hyvä idea. Kaivonrenkaassa kasvaa tänä vuonna eri värisiä miljoonakelloja, kesäkynttilää ja tuoksuhernettä. 

Aita jotenkin ryhdisti näkymiä takapihalle, vaikka se onkin näin rento.


6 kommenttia:

 1. Aita toimii todella hyvin kevyenä rajaajana. Pikkuinen pysyy aidan sisäpuolella ja eikä aita rajaa ihania rantanäkymiä pihalle. Hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 2. Näppärän näköinen aita, sopii tuonne teidän pihaan todella hyvin 😊

  VastaaPoista
 3. Aita sopii minustakin tosi hyvin pihaanne ja sen tunnelmaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanan keveää rajausta ja ajaa asiansa. Mukavan rouhean näköinen ja kuulosti helpolta laittaa.

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella hienolta <3 Peukutan ja ihastelen!

  VastaaPoista
 6. Kiva ja kevyt aita. Pitää pikkuisen pihan puolella ja rajaa mukavasti puutarhaa.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!