torstai 12. elokuuta 2021

Vielä uusia kukkijoita

 

Olin loman jälkeen pari päivää poissa mökiltä ja monta kukkijaa oli saanut auki pitkään kypsytellyt nuppunsa.
Pikkuauringonkukka Ice Cream kukkii kasvimaan laidalla.
Punalatvat ovat pitkään olleet nupulla, mutta nyt oli jo avonaisiakin kukkia.
Kallionauhus on kukassa. Se on kokenut kovia tänä vuonna, kun lehtokotiloita on ollut todella runsaasti ja kallionauhus on niiden herkkua. Varsinkin takapihan nauhus on syöty rei'ille, vaikka olenkin poiminut etenoita pois ahkerasti.
Etupihan kallionauhuksella on kaverina helminukkajäkkärä, jonka samantyylinen kukinto tuo kivaa toistoa kukkapenkkiin.
Viime vuonna ostettu pursuasteri on tulossa kukkaan ihan huomaamatta.
Ruukussa kasvava hämähäkkikukka kärsi paahteesta. Kaikki paitsi yksi verso kuivuivat. Tämä ainokainen verso kukkii nyt kauniisti.
Punakosmos Fizzy Pink Dark Center
Ihanan oranssissa ruostekukassa on ensimmäinen kukka auki! Tätä on niin odotettu :)
2 kommenttia:

  1. Mulla on myös Icecreamia, mutta se alkaa jo olla ohi, kun esikasvatin, tosin saatoin laittaa myös siemeninä, mutta oli myös toinen pussi, niin en ole ihan varma miten tein. Jotain auringonkukkaa on ryhmä nupuillaan. Fizzy pink Dark centered löytyy myös. Kukka on todella kaunis, mutta kasvutapa varsin hujoppi vaikka latvoinkin taimivaiheessa useamman kerran.

    Onko sinulla tuo punalatva itsekseen levinnyt tai oletko jakanut? Ostin äskettäin taimen täpläpunalatvaa. Siinä on katkaistu tappi ja siitä tulee yksittäinen vesamainen varsi. Mietin tekeekö hän ensi vuonna useampia varsia. En viitsinyt ostaa useampia, kun istutusväli olisi ollut ohjeen mukaan runsas ja haluan katsoa viihtyykö ylipäätään.

    VastaaPoista
  2. Punalatva on ollut useamman vuoden kasvamassa ja on jonkin verran levinnyt ihan itsekseen. Ihmettelin itsekin, kun auringonkukka alkoi vasta nyt kukkia vaikka on ollut tällainen kesä. Pihani on enimmäkseen puolivarjoinen, siinä ehkä syy.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!