sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Vieläkin kevään ihanuutta!

 

Aurinkoisena iltapäivänä mökin pihassa näkyi ilahduttavan paljon perhosia. Enimmäkseen kevätkukkien yllä lenteli sitruunaperhosia.Idänsinililjakasvustoon keltainen perhonen maastoutuu hyvin.
Imiköiden vihreää vasten ne erottuvat paremmin. Vilkkaasti liikkuvia perhosia oli vaikea kuvata...
Myös kaikkialla pihassa kasvava käenrieska on pienuudestaan huolimatta hyvä perhoskasvi. 

Tete-narsissit ovat täydessä kukassa ja niissäkin sitruunaperhoset vierailivat.
Pikkusinililjan suloisuutta!
Pikkuruisten kevätkukkijoiden kuvaaminen on aina vaivalloista. Minulla on mökillä pieni jakkara, jolla istun ja joudun silti kumartumaan ihan kaksinkerroin päästäkseni tarpeeksi lähelle...

Mukavaa keväistä sunnuntaita!


6 kommenttia:

 1. Totta, kevätkukkia kuvatessa pitäisi oikeastaan maata rähmällään maassa, mutta ei sekään ole kovin helppoa saatika mukavaa. Ihania kuvia olet taktiikallasi saanut, ja loistavat kuvat sitruunaperhosista, niistä on vaikea saada tarkkaa kuvaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kukintaa. Täällä menee vielä päiviä ennen kuin narskut kukkii.

  VastaaPoista
 3. Pieni jakkara olisikin hyvä apuväline matalien kasvien kuvaamisessa. Kipeän selän ja laiskuuden vuoksi tulee liian usein kuvattua ylävinkkelistä.
  Ihania kuvia niin perhosista kuin kukkasistakin. Sitruunaperhonen on vaikea kuvattava, kun se tuntuu pysähtyvän vain hetkeksi.

  VastaaPoista
 4. Joskus on kesiä, ettei sitruunaperhosia näe ku muutamia, mutta tänä keväänä niiton liirelly jo vaikka kuinka monta. Ja kyllä, on vaikia kuvattava, o nii rauhaton sialu.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!