maanantai 11. heinäkuuta 2022

Helteen jälkeen

 

Helteiden jälkeen sää on muuttunut ihanan raikkaaksi. Puutarha on saanut sadettakin. Pionit yllättivät avaamalla lisää nuppuja. Monesti nämä pääkukinnan jälkeen avautuvat nuput kuivahtavat, mutta nyt kukat ovat avautuneet normaalisti, vaikka ovatkin vähän pienempiä.


Ihana pinkki!
Valkoisella on vielä nuppuja avautumattakin.
Hattaran värinen 
Kukkapenkissä on punaista ja valkoista isotähtiputkea. Nyt huomasin ilmeisesti niiden yhteisen siementaimen, joka on vaaleamman punainen ja yhtä korkea, kuin valkoinen tähtiputki.
Takapihalla avautuu lisää liljoja.
Vanha Lollypop on tehnyt tänä vuonna yhdeksän kukkavartta. Se on hiljalleen lisääntynyt vuosi vuodelta. Huopaohdake kukkii etupihalla.Suklaakosmoksen taimet olivat tänä vuonna vähän venähtäneitä. Istutin ne yksivuotisten koristeheinien kanssa kukkapenkkiin ja kukinta on nyt aika viehkoa, kun kukat nousevat ylöspäin heinien seasta.


5 kommenttia:

 1. Saateet ovat olleet todella tarpeen ja hyväksi.. Helteillä ja niiden jälkeen kaikki kukkivat kilpaa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva, kun teilläkin on satanut. Pionit kukkivat kauniina puutarhassasi. Suklaakosmos on kaunis kukka. Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvä saada sadetta helteen jälkeen. Luonto kiittää.

  VastaaPoista
 4. Voi, kuinka suklaakosmos on ihana! Meillä sade on jäänyt vain muutamaan ripsaisuun ja puutarhassa alkaa olla todella kuivaa. Joudun vielä kasteluhommiin.

  VastaaPoista
 5. Upea suklaakosmos! Minä pidän juuri siitä, että nousee kevyesti muiden yli. Minulla on yksi taimi, jossa on vaalearaitaisia kukkia osa. Toisen taimen ostin alesta vähän jo raaskuna ja se vasta voimistuu. Aion kokeilla talvettaa juurakot, viime vuonna kuivatin vahingossa liikaa.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!