torstai 23. helmikuuta 2012

Kesän 2011 kukkia, orvokki

Orvokki on aina niin herttainen kukka; värit ovat puhtaita ja selkeitä ja kukan muoto on ystävällisen pyöreä. Edelliset omistajat olivat suosineet orvokkia kukkapenkissä, sillä sinne nousi heti keväällä lukuisia pieniä siementaimia. Säästin ne maata myllätessäni ja jäin mielenkiinnolla odottamaan, minkälaisia kukkia niihin tulisi. Klikkaa kuvaa, niin näet kaikki kuvat isompina uudessa ikkunassa.


Tässä ihan puhtaan keltainen orvokki.


Tällä pikkuisella sinisellä on ihan kuin kyynel poskella...


Oranssi kaunokainen näyttää elvistelevän kirkkaalla värillään.


Tämä pienikukkainen, keto-orvokin oloinen kukki koko kesän tuuheana pehkona.


Ja tässä sitten mielestäni kesän kaunein orvokki! Ihana aavistuksenomainen sininen reunus ja keltainen keskus puhtaan valkoisessa kukassa.

Hyvää päivänjatkoa kaikille sivullani vieraileville, kiva kun kävit lukemassa!

4 kommenttia:

 1. Olen alkanut pitämään yhä enemmän orvokeista... Ne ovat niin nättejä. Kaikista ihanimpia ovat ne villit, joita ei osaa odottaa seuraavana vuonna erikoisissa paikoissa :)

  VastaaPoista
 2. Meidän orvokit ovat matkalla kohti naapuria, ne ovat levinneet joka kesä lähemmäs rajaa. Saas nähdä putkahtaako ensi kesänä naapurinkin kukkapenkistä violetteja orvokkia :D Ei ole pitkä aika, kun orvokit tulevat kauppoihin.

  VastaaPoista
 3. Onkin aina hauska odotella, minkävärisiä kukkia tulee. Meillä on ollut ruskean keltaista kukkaa, jota en ole koskaan myyntitaimissa nähnyt.

  Viime vuonna löytyi puutarhaliikkeestä orvokki, jossa on punaliilat lehdet. Toivottavasti selviää talvesta.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko tänä vuonna tuollaisia valkokukkaisia orvokeita pionin juurelle. Harmi, kun en kerännyt siitä siementä talteen.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!