lauantai 25. helmikuuta 2012

Rannalla

Mökkini on kirkasvetisen järven rannalla. Järvi ei ole mikään pieni, muttei kamalan suurikaan. Se on kuulema kalaisa ja rapujakin nousee. Minulla ei ollut vielä viime kesänä venettä, joten tutustuin mökkijärveeni vain rannalta käsin. Helteisenä heinäkuun aamuna otin kuvia rannan kasveista.


Alkukesästä järvessä kukki järvisätkin, kuvassa tuo valkokukkainen. Sen kukinta oli loppusuoralla, kun vesitatar aloitti kukintansa. Alla toinen kuva vesitataresta.Rantaruovikon seassa kukki heinäkuussa nuottaruoho. Sen tieteellinen nimi on Lobelia dortmanna eli se on samaa sukua kesäkukkana tutun lobelian kanssa. Yksittäinen kukka onkin aika samannäköinen.


Kun kuvasin rannan kukkia, tuli tunne, että minua tarkkaillaan. Härkälintu oli tapansa mukaan kiinnostunut ihmisen puuhista! Se asettui kuvattavaksi kahden kaislan väliin.

Tässä vielä pari kuvaa rannalta aamuiselle järvelle. Tervalepän oksat kehystävät utuista maisemaa.Rantavedessä kukki kesän aikana myös ratamosarpio, keiholehti ja siimapalpakko. Suunnitelmissani on siirtää rantaan kurjenmiekkaa ja istuttaa myös toista iiristä eli siperiankurjenmiekkaa.

Mukavaa lauantai-illa jatkoa sivullani vieraileville, kiitos kun kävit lukemassa!


7 kommenttia:

 1. Helteinen heinäkuun aamu... kyllä me saadaan asua ihanassa maassa, kun on 4 vuodenaikaa ! Kuinka luonto voi muuttuakin noin paljon vajaassa viidessä kuukaudessa. Iiiiiiiiiiiihania kuvia :D Mukavaa lauantai-illa myös sulle ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania kesäkuvia lumen keskelle=)Ja kesäsuunnitelmia onkin nyt jo mukava tehdä.Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 3. Hei! Tulin vastavierailulle! Kauniita kuvia! Tulee kovasti kesää ikävä! Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Tulee niin ikävä kesää...

  VastaaPoista
 5. Kesää kohti ollaan menossa! Olisi jo ihana tehdä postauksia tuoreista kevät- ja kesäaiheista, mutta vielä täytyy vähän odotella... Tervetuloa Karoliina lukijaksi!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia!
  Tuo sinun kasvituntemuksesi on mahtavaa. Itse kun en paljon kasveja tunnista, vaikka luonnossa liikkumisesta tykkäänkin.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!