torstai 13. kesäkuuta 2019

Niin lomalla...


Jäin helatorstaista kesälomalle ja olen ollut siitä lähtien mökillä. Kameran muistikortti on täyttynyt, mutta en ole pääsyt purkamaan kuvia blogiin ennen kuin vasta nyt, kun olen taas tietokoneen ääressä kotona. Puutarhassa on tapahtunut paljon ihanaa, josta osa alkaa olla jo ohitsekin...




Pitkään kukkineet Lambadat järjestivät vielä hienon loppuhuipennuksen avaamalla kukat aivan auki helteisessä säässä.




Ripsureunat ja mehukkaat värit pääsivät oikein oikeuksiinsa.




Syreenien kukinta oli kaunis ja runsas tänä vuonna.




Kukat tuoksuivat helteessä aivan taivaallisesti!




Ne houkuttelivat pihaan kauniita vieraita. Tässä ritariperhonen.




Ohdakeperhosia oli parhaimmillaan syreeneissä toistakymmentä, yksi amiraalikin oli joukossa. Perhoset keräsivät mettä vielä kukinnan loppusuorallakin.




Kuolanpionin näyttävä kukinta meni nopeasti ohi.




Nuokkuhelmikkä kukki vähän vaatimattomana pionin juurella. Luulin sen kukinta-aikaa aikaisemmaksi ja istutin sipulit liian lähelle pionia, joka ehtikin röyhähtää jo täyteen kokoonsa...




Uudessa kukkapenkissä on viime syksynä istutettuja ukkolaukkoja. Ne ehtivät kukkia hetken ajan yhdessä isojen punaisten tulppaanien kanssa. Aika näyttävä näky!




Tulikellukat tuovat ihanan energisen oranssin lisänsä etupihan kukkapenkkiin.




Ne luovat vaaleanpunaiselle akileijalle kuvaan jännittävän taustan.




Vuorikaunokit ovat kauniita, kun ei anna kasvuston kasvaa liian suureksi ja lamoavaksi. Nekin olivat lukuisten ohdakeperhosten mieleisiä mesikasveja.





6 kommenttia:

  1. ihania kuvia! Minulla kävi nuokkuhelmikin kanssa ihan samoin, muut kasvit ehtivät kasvaa sen vierellä täyteen mittaan.

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkia ja yhdistelmiä! Tuo Lambada on niin herkullisen värinen, kuin auringonlasku.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia!
    Täälläkin on syreeneissä ollut ihan valtavasti kukkia...tai on vieläkin ja tuo meidän piha, kun ei ole koolla pilattu, välillä tuntui, että tuoksu oli liiankin voimakas..:)

    VastaaPoista
  4. Lambadat kukkivat minullakin ihanasti ripsujensa kanssa! Ihnia syreenejä vierailevine tähtineen. Vuorikaunokki kukkii kahdella kukalla, olen kuullut, ettei ole kovin pystyssä pysyvää sorttia, mutta värinsä puolesta NIIN sopiva Suomi 100 -penkkiin, joten annan toistaiseksi kasvaa ja levitä (ehkäpä järjestän sille jatkossa tuennan...).

    VastaaPoista
  5. Sinulla oli kaunis kattaus katseltavaa lomallasi. Lampada täytyy laittaa muistiin. Se on tosi nätti. Olenkohan saanut jonkun oranssipistoksen, sillä nuo tulikellukatkin ovat aivan ihania pieniä aurinkoja. Nyt on ohdakeperhosia runsaasti liikkeellä. Meillä oli jokin aika sitten varsinainen ohdakeperhosten vaellus ja edelleen joitakin yksilöitä näkee päivittäin. Ritariperhosta sen sijaan en ole livenä nähnyt vuosiin. Vinkkaapa niitä nähdessäsi, että lentävät tänne Kirkkonummelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista! Ritariperhosta ei ole näkynyt pihassani vuosiin ja olin tosi iloinen sen vierailusta. Täytyypä vinkata, että lähtee sekin puutarhakierrokselle :)

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!