maanantai 26. huhtikuuta 2021

Sinistä ja valkoista

 


Kirjokevättähti on oikeastaan aivan ihana kevätkukkija. Aiemmin pidin sitä vähän tylsän näköisenä, mutta nyt olen ihan ihastunut siihen. Se on vaatimaton kasvupaikan suhteen, kukkii aikaisin ja leviää helposti. Kukka on sen kokoinen, että se muodostaa näyttäviä kasvustoja, jotka erottaa kauempaakin. Minulla on sitä sinisenä ja valkoisena.Valkoisten kevättähtien taustalla vielä nuppuista idänsinililjaa.
 Sininen kevättähti on todella herttaisen sävyinen.
Tämä on myös perhosten ja pörriäisten mieleen...
Sinivalkoiset posliinihyasintit ovat myös suloisia, mutta tuntuvat leviävän aika hitaasti pihassani.
Näitä täytyy hankkia lisää!


4 kommenttia:

 1. Mulle tuli jonkin taimen matkassa yksi sininen kevättähti. Se on ollut jo useamman vuoden, ja pari päivää sitten huomasin sen lähellä muutaman uuden nupun.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä kevätkukkijat ovat oikeita ilontuojia. Varsinkin näinä koleina päivinä.
  Minulla kirjokevättähti on levinnyt hyvin vähän joka paikkaan. Ehkä se vaatii oman aikansa, kunnes kotiutuu ja innostuu kukkimaan. Posliinihyasintti on kaunis sellaisina laajoina mättäinä, joita joskus näkee.

  VastaaPoista
 3. Kevättähdet on ihania kukkasia ja kestäviä! Mies huomasi yhtenä päivänä, että niitä kasvoi meidän viereisellä pellolla, jonne olen joskus luvan kanssa vienyt kukkapenkkiä uudistaessani multaa. Kävin kaivamassa ne ylös ja palauttamassa kukkapenkkeihin:)

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!