torstai 22. heinäkuuta 2021

Kukassa nyt


Kesä etenee nopeasti ja uusia kasveja tulee kukkaan.

 


Daalia Hartenaas
Hartenaas kukkii samassa ruukussa valkoisen Sneezyn kanssa. Ne ovat hyvä pari, sillä ne ovat melkein saman korkuiset ja kukan muoto on samankaltainen.
Esikasvatin tänä keväänä narsissitupakkaa. Laitoin siemenet kasvamaan 15.3. Narsissitupakka kasvoi hyvin ja tasaisesti huoneenlämmössä. Istutin taimia erilaisiin kasvupaikkoihin mökin pihalla. Parhaiten se on kasvanut paahteisella paikalla vahvassa mullassa. Tuoksuvat kukat avautuvat reilun puolen metrin korkuisiin varsiin. Kasvi tekee tupakan tavoin valtavia lehtiä. Mielenkiintoinen ja helposti kasvatettava kasvi.
Gladiolus Parrot Vladivostok on saanut ensimmäiset kukat auki. Tosi suloisen värinen!
Koristekrassi Red Troika on aivan ihanan punainen. Valkokirjavat lehdet ovat tosi kauniit. Sopii hyvin yhteen vieressä kasvavan suklaakosmoksen kanssa.
Laitoin viime vuonna uuteen kukkapenkkiin leikkokärsämöä Summer Pastels. Ne ovat tulleet kukkaan ja värit ovat todellakin ihanan pastelleja; vaaleaa oranssia, punaista ja keltaista.
Kehäkukka Suset Buff on ehtinyt kukkaan ensimmäisenä kehäkukista.
Kylvökukkamaassa kukkii myös tarhaneito Nigella damascena Persian Jewels. Kukka on pienempi kuin luulin ja siitä on aika vaikea ottaa kuvia...
Pioniunikot avautuvat. Lajike on Black Peony. Tämän tumma väri näyttää aina vähän erilaiselta sen mukaan, miten valo osuu siihen.
Tuoksuherneetkin avaavat jo nuppujaan. Kylvin siemenet vasta 12.5., mutta kuuma kesä on jouduttanut kukintaa.
Sikuri kukkii sinisenä. Kukat ovat auki vain aamupäivästä ja seuraavana päivänä avautuvat uudet kukat.
Keijuängelmä on taas suloisesti kukassa.Mustialan ruusu availee viimeisiä nuppujaan. Se on saanut tänä vuonna kukkia epätavallisen pitkään, kun sateet eivät ole homehduttaneet nuppuja.
3 kommenttia:

  1. Ihania kukkia! Mahtavan värinen unikko. Narsissitupakka houkuttelee paljon kiitäjiä öisellä tuoksullaan!

    VastaaPoista
  2. Suloisia kukkia. Muutama uusikin tuttavuus. Nigella damascena Persian Jewels on erinomainen esimerkki kasveista, joiden yksityiskohtainen kauneus paljastuu parhaiten läheltä katsottuna.

    VastaaPoista
  3. Onpa taas upea kukkakattaus. Ja voi ihme miten hieno gladiolus.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!