lauantai 10. heinäkuuta 2021

Ruukussa tänä kesänä
 Tänä vuonna minulla on ruukuissa puutarhamyymälöistä hankittuja ja itsekasvatettuja kesäkukkia ihan ennätysmäärä. Alkukesästä teki mieli kokoajan käydä hakemassa vielä jotakin. Ruukussa olevien kasvien pitäminen hengissä näin kuumana kesänä vaatii melkolailla kastelua. Olen yrittänyt valita paahteisimpiin paikkoihin sellaisia lajeja, jotka kestävät kuumuutta.Etuportailla, iltapäiväauringossa on markettaa, köynnöskoisoa ja hämähäkkikukkaa. Hämähäkkikukka ei ole pärjännyt tässä kovin hyvin, mutta koiso ja marketta nauttivat lämmöstä.
Marketan kukat ovat todella kauniit kauhtuessaan kukinnan edistyessä vaaleammiksi. Nypin ylikukkineet kukat pois, se parantaa kukintaa.
Paahteisella seinustalla on myös iso istutuslaatikko, jossa on esikasvattamiani gladioluksia, narsissitupakkaa ja valmiina taimena hankittua suklaakosmosta sekä mustasilmäsusannaa.
Mustasilmäsusanna on tälläinen tumman ruosteenpunainen.
Istutuslaatikkoon laitoin myös krassin siemeniä. Krassissa on kauniit valkokirjavat lehdet ja tummanpunaiset kukat myöhemmin.Seinustalla on myös vaaleanpunaista markettaa.
Kaivonrenkaassa puolivarjoisella kasvupaikalla on keskellä kesäkynttilää ja tuoksuhernettä.Kesäkynttilä on todella kaunis!
Kaivonrenkaan reunoilla on erivärisiä miljoonakelloja. Tämä keltapinkki on aina hieno :) Eriväriset miljoonakellot tuntuvat vaan kasvavan eri tahdissa; toiset ovat jääneet toisia pienemmiksi. 
Uuden aidan vieressä on varjoisassa kasvupaikassa esikasvattamiani daalioita ja valmiina taimina ostettua nukkeasteria, miljoonakelloa, hopeaputousta ja hopeakäpälää.
Daalia Pink Isa sointuu hyvin nukkeastereiden väriin.
Nukkeasteri on todella suloinen!


Pikkumökin kuistilla on vielä pieni yrttipuutarha. Siinä kasvaa ananassalvia, salvia, lakritsiyrtti, iisoppi ja intianminttu. Tähän paistaa aurinko aamusta alkuiltapäivään saakka.Vähän varjoisampaan paikkaan laitoin vielä kuolemattomuuden yrtin seinäamppeliin. Tästä on helppo napsia lehtiä mukaan salaattiin. Niissä on makea, vähän kurkkua muistuttava maku. Vanhemmat lehdet ovat vähän kitkeriä. Tätähän voi käyttää myös teenä, joten täytyy kuivata nopeasti kasvavia versoja.
6 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Kesäkynttilä on minunkin yksi suosikki, vaikka tänä vuonna en sitä kasvattanutkaan. Minä juuri mietiskelin, että ehkä en ensi kesänä laita edes tätä nykyistä määrää ruukkukukkia, sillä kastelu on melkoista. Suurella pihalla pitäisi pitää kaikki ruukut samassa kohdassa, ettei tarvitse kannujen kanssa kiertää pitkissä matkoissa.
  Kuvasi ovat aivan hurjan kauniita!

  VastaaPoista
 2. Ihanan värisiä kesäkukkia! Mustasilmäsusannasi on huippu.
  Melkoista kastelua ruukkujen kanssa nyt on!

  VastaaPoista
 3. Ihanan färisiä! Ruukkukukat on nii hianoja ja niitä ku voi vaihrella joka kesä. Mullon ensimmäästä kertaa kosmosta. Siinon kans upia färi. Tyälähiähän nua purkit o, vettä saa kantaa selekä vääräs.

  VastaaPoista
 4. Kesäkynttilä on tosiaan kaunis!
  Upean värinen mustasilmäsusanna😊

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniita ruukkukukkia! Ruukkupuutarhat ovat kovasti mieleeni ja haluaisin ruukkuja vaikka kuinka paljon, mutta kastelu on ihan oma lukunsa, varsinkin tällaisena kesänä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!