maanantai 18. huhtikuuta 2022

Ensimmäinen!

 

Niin se vaan kevät etenee! Mökillä on lunta vielä paikoin 40 cm, mutta maata on paljastunut sen verran, että ensimmäinen lumikello on aloittamassa kukintaa.Laitoin sipulit maahan toissa syksynä. Viime keväänä paikalla kasvoi lehtiä ja nyt on ilmestynyt yksi kukkakin. Taustalla isokevättähti näyttää sinistä väriä. Lumen reuna on 20cm päässä tästä paikasta. Krookusten kasvupaikka on melkein kokonaan vielä lumen vallassa.Viime vuonna kevätkurjenmiekka Katharine Hodgkin oli jo tähän aikaan kukassa, mutta nyt löysin nuput vasta vähän kaivettuani lunta niiden päältä. Näin lämpimillä keleillä lumi kyllä sulaa äkkiä ja kurjenmiekka kukkii muutaman päivän sisällä.
Omenapuun alta lumi oli jo sulanut ja idänsinililjojen piipot olivat hyvässä nousussa. Idänsinililja alkoi lisääntyä vauhdilla, kun aloin syksyisin haravoida omenapuun alta lehdet pois. Kukinnan jälkeen muodostuvilla siemenillä on parempi mahdollisuus itää paljaassa maassa, kuin paksun lehtimaton päällä.

Kirsikkapuussa on paljon pulleita kukkanuppuja odottamassa kukintaa.


Ihanaa huhtikuista viikkoa blogini lukijoille!


5 kommenttia:

 1. Kaikki ensimmäiset piipot ja kukat ovat niin odotettuja ja ilahduttavat hurjasti! Onneksi nyt tuntuu lumien sulaminen etenevän :).

  VastaaPoista
 2. No kylläpä on lupaavia kevään merkkejä, ihanaa! Nuppuja on niin mukava seurata. Nuo pienet kurjenmiekatkin avautuvat yllättävän nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Sieltä ne piipot nousevat heti esiin, kun lumi sulaa niiden päältä. Noista näkymistä on yksi huraus värikkääseen kukintaan.

  VastaaPoista
 4. On uskomatonta, miten valmiita sipulit ovat nousemaan maasta heti, kun jää ja routa vähänkään antaa periksi.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!