torstai 21. huhtikuuta 2022

Kukkii

 

Jäin pääsiäisen jälkeen kahden viikon lomalle. Kelit ovat olleet tällä kertaa suosiolliset. Kävin tänään mökillä siivoamassa sitä talven jälkeen mökkeilykuntoon. Ilokseni pihassa oli jo paljon kukkia. Sunnuntaina krookusten kasvupaikka oli vielä lumen alla, mutta nyt torstaina lumiraja oli vetäytynyt pois ja krookukset olivat kukassa. Ne eivät aikaile; tulevat kukkaan heti kun mahdollista.Lunta oli tontilla vielä aika lailla. Yritin vähän levitellä sitä, jotta sulaminen nopeutuisi.
Kevätkurjenmiekka Katharine Hodgkin on kukkinut melkein kymmenen vuotta samalla paikalla.Istutin tähän lisää sipuleita viime syksynä. Lajike Crocus sieberi Firefly ainakin näyttää siltä kuin pitäisi, mutta lajiketta Pickwick ei kyllä näy. Sen tilalla on varmaankin tuo kaunis tummanvioletti krookus -kelpaa hyvin sekin!
Ihanuuden kruunasi kimalaiset, mehiläiset ja karvakärpäset, jotka herkuttelivat kukilla! Tässä tuo Firefly.
Perhosia oli liikkeellä paljon. Näin sitruuna-, nokkos-, herukka- ja neitoperhosia. Tuntuu ihanalta kun voi tarjota niille tälläisen kukkabuffetin!
Minulle on muodostunut tähän muutamassa vuodessa ihan krookusniitty. Ihanaa!


Kuvauksen jälkeen virittelin kukkien päälle takaisin metalliverkot, jotta jänikset eivät söisi kukkia parempiin suihin. Niistä on paljon enemmän hyötyä aikaisille pörriäisille, kuin herkutteleville jäniksille. 


4 kommenttia:

  1. Kauniita krookuksia <3 Minulla on samat keväiset puuhat - levittelen lunta, että se sulaisi nopeammin. Kauniita keväisiä päiviä sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Oi, kuinka ihanan väriharmoninen krookusniitty! Vaikka ei lajike ollut sitä mitä piti, mutta seuraavalla kerralla menee varmaan oikein ja Pickwick sointuu tuonne joukkoon täydellisesti. Upea tuo tumma violetti! Joukossa näköjään pari vaaleankeltaistakin, ja voi noita ihania perhosia ja pörriäisiä - huomaavaista suojata kukat heitä varten! ja ehkä vähän sinuakin ;-)

    VastaaPoista
  3. 🥰 Minä olen ollut vähän laiska sipulikukkien laittakaa, mutta kahtena syksynä nyt piilotellut sipuleita ja toki viime vuonna innostuin enemmän 😄 Nyt innolla odotellaan lumen sulamista. Vielä ei yksikään krookuksen kohta ole esillä.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!