keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Kaikki sateenkaaren värit

 

Nyt on väriä mökkipuutarhassa! Kukkapenkeistä taitaa löytyä nyt kaikki sateenkaaren värit.Punaista edustaa suloinen kruunuvuokko. Laitoin mukulat ruukkuun 9.4. ja istutin ne kukkapenkkiin toukokuun lopussa. Ensimmäinen kukka avautui juhannusaattona.
Vähän oranssiin vivahtavaa punaista on idänunikoissa.Oranssia edustaa oranssikeltano.Keltapäivänliljatkin ehtivät kukkaan juhannukseksi. Niiden tuoksu on aivan ihana!Vaaleampaa sitruunan keltaista on kurjenmiekkassa (Iris germanica Flavescens), joka on selvästi hyötynyt uudesta avoimemmasta kasvupaikasta. Vihreää ei tarvitse erikseen kuvata, sitä on vehreässä puutarhassa ainakin vielä joka paikassa. Saapa nähdä, kuinka helteiseksi tämä kesä osoittautuu. Kastelun tarve ainakin on nyt suuri... Sinistä saa edustaa siperiankurjenmiekka, joka on muodostanut kookkaan kasvuston uusimpaan kukkapenkkiin.Olen iloinen, että ruohosipuli on nyt kotiutunut hyvin kasvimaalle. Aiemmin istuttamani ruohosipulikasvustot ovat hävinneet muutamassa vuodessa. Sen violetit kukinnot ovat kauniita.Pinkki kaksi vuotta  sitten istutettu suviruusu kukkii vielä matalana, mutta kasvaa toivottavasti näyttäväksi pensaaksi.Myös peittokurjenpolvi kukkii pinkkinä talon seinustalla. Se on itse siirtynyt tähän kasvupaikkaan läheisestä kukkapenkistä.Juhannusruusu aloitti tänä vuonna kukinnan mökillä juuri juhannusaattona.Uutena tulokkaana kukkapenkissä on valkokukkainen sinisilmiö (Sisyrinchium graminoides), pieni vaatimaton kurjenmiekkakasvi.

8 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Siperiankurjenmiekka järvimaisemassa on kuin postikortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon on muodostunut hieno kasvusto. Täytyy jakaa sitä, ennenkuin kukinta hiipuu...

   Poista
 2. Nyt löytyy värejä ja muotoja. Ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 3. Sinisilmiö ja valkoisena. Erikoista, että se on kurjenmiekkakasvi. Kukan muoto ei yhtään vinkkaa siihen suuntaan. Kaunis kukkakattaus taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdistö ja se miten kukka on varressa, viittaa vähän kurjenmiekkoihin. Tämä valkoinen osui silmiin taimikaupassa ja houkutteli ostamaan 😊

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!