sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Viimeisiä kukkijoita


Mökkipuutarhassa kukkii vielä. Ainakin kukki ennen viime viikon pakkasöitä. Kuvat on otettu keskiviikkona. 

Aiempina vuosina pihassani monivuotisena kasvanut ruostekukka olisi ollut nyt kauneimmillaan. Se menehtyi viime talven oikullisissa keleissä. Sen kukinta oli aina kasvukauden odotettu huipentuma. Tänä kesänä on todella tuntunut, että jotain puuttuu. En laittanut vielä tänä kesänä uutta ruostekukkaa kasvamaan, mutta ensi kesänä ehkä uusi yritys...Ruusunätkelmä kasvaa ja kukkii vielä mökin nurkalla. Otin sen kukkia mukaan kimppuun, jonka keräsin pihasta ja ne näyttävät olevan kestäviä ja kauniita maljakossakin. 
Päivänsilmä kukkii aina pitkälle syksyyn.
Valkoiset syysleimut ovat ihania. Niistä korkeimmat huitelevat yli 150 cm korkeudessa. Varret ovat todella tanakat ja kukinnot aika suuret. Loistava loppukesän kukkija!
Etupihalla kukoistaa...
Takapihalla avautuu vielä uusia tsinnioita ihanissa väreissä...
Näitäkin keräsin maljakkoon.
Viimeisenä uutena kukkijana pihassa on avautunut muutama kellopeipin kukka. Nämä eivät oikein menesty minulla. Kasvi lähtee keväällä kasvuun normaalisti, mutta kukkavarret kuolevat ilmeisesti johonkin sienitautiin ennen nuppujen avautumista. Kasvupaikan vaihdos ei auttanut. Osa nupuista kuitenkin joka vuosi kukkii.5 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Kerrassaan upeat leimut. Kellopeippi on söpö, harmi, ettei se menesty. Täälläkään se ei erityisemmin kukoista, ei oikein leviä ja jää matalaksi, mutta muutaman kukkavarren se onnistuu tekemään joka vuosi.
  Ruostekukat menivät täälläkin. Monta vuotta ne onnistuivat talvehtimaan, vaikka ikinä ei ollut sellaista kukkaloistoa kuin sinulla, se oli mahtava! Silti ihanaa, että pari kukkavartta yleensä joka syksy kukki ruskopenkissä ja lehtiä näkyi enemmänkin siellä täällä. Nyt ei ole mitään, ja ehdottomasti täytyy hommata uudet mukulat.

  VastaaPoista
 2. Olen ihaillut ruostekukkiasi edelliskesinä. Jospa tulevat talvet olisivat taas suotuisimpia, jotta saat uudet ruostekukat kukkimaan. Päivisin on ollut aika lämmintä. Jollei olisi näin kuivaa, kukintaa olisi varmaan enemmän. Iloitaan vähistäkin.

  VastaaPoista
 3. Sääli. Että menetit ruostekukkasi, se on hieno. Viime talvi oli monin paikoin kohtalokas aroille lajeille,
  Onneksi siellä on monta muuta ihanaa kukkijaa, kuten nuo upeat valkoiset leimut.
  Meillä kolme pakkasyötä peräkkäin vei kaikki kesäkukat. Harmillista, mutta en jaksanut enää laittaa harsoja.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!