sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Aurinkoinen päivä

 

Tänään oli ihana maaliskuinen päivä! Aurinko paistoi ja taivas oli ihan huikaisevan sininen. Ilmassa oli lupausta lähestyvästä keväästä. Tänä talvena kaksi kliiviaani ovat ilahduttaneet kukinnallaan. Oranssin värinen kukinto kestää pitkään kun nuput avautuvat vähän eri aikaan.
Kliivian kukkavarsi jää talvella helposti lyhyeksi ja nuppu alkaa avautua lehtien välissä jo nousuvaiheessa. Olen huomannut, että kun sumuttaa päivittäin kukkavartta heti, kun sen huomaa olevan nousussa, se alkaa venyä ja kukinto pääsee avautumaan normaalisti. 
Esikasvatukset ovat päässeet vauhtiin. Kylvin narsissitupakkaa omista keräämistäni siemenistä helmikuun lopulla ja siemenet itivät viikossa. Uskomatonta, että näin pikkuruisesta taimesta kasvaa roteva yli 1,5 metrinen kasvi!
Siemen pusseja on kertynyt jo mukava määrä eri kaupoissa kierrellessäni. Enimmäkseen olen valinnut kukan siemeniä, mutta aion taas kasvattaa mm tomaattia lasitetulla parvekkeella.


Mukavaa maaliskuun jatkoa!


5 kommenttia:

 1. Ihana kukkakimara siemenpussien kuvissa.
  Kliivia on niin kaunis! Ja kookas, siksi en ole sitä itselleni hankkinut, vaikka näti kyllä olisi.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti kukkiva kliivia ja melkoinen määrä kylvöpusseja. Hienosti itäneet narsissitupakat.

  VastaaPoista
 3. Onpa houkuttelevan näköinen kattaus siemenpusseja! Piti ihan lähempää yrittää tihrustaa, mitä kaikkea sieltä löytyi. Näyttää siltä, että saat istuttaa kesällä narsissitupakkaa vähän joka puolelle. Hienosti on itänyt kylvös. Ihan ällistyttävää, miten minikokoisista taimista voikin kasvaa jotain hyvin kookasta ja komeaa vain muutamassa kuukaudessa. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 4. Tyylikkään taiteellinen tuo toinen kuva kliiviasta!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!