sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Pienet taimet luottaa tulevaan...



Taitaa olla neljäs kevät, kun olen kylvänyt narsissitupakkaa. Tänä vuonna tein kylvön helmikuun puolivälissä. Itse kerättty siemen iti hyvin.



Pienet taimet saavat kasvaa kylvölaatikossa vielä jonkun aikaa, ennen kuin koulin ne omiin ruukkuihin.




Kylvin helmikuussa myös itsekerättyjä leijonankidan siemeniä. Nekin itivät hyvin ja ovat kasvaneet huoneen lämmössä maltillista vauhtia. Näissä on jo ensimmäisiä kasvulehtiä näkyvissä, joten pian voin koulia niitä.

Tilaamani daalian juurakot tulivat viime viikolla. Lajikket ovat Gitt's Crazy, Isabel, Tartan, Creme de Cassis ja Totally Tangerine. Ruukutin juurakot heti ja laitoin viileään varastoon odottamaan vielä pariksi viikoksi. Varastossa on näkyvissä kasvua myös edellisvuoden daalioissa, ainakin Edinburgh ja Jowey Winnie näyttävät olevan elossa. Parin viikon päästä on luvassa tungosta kukkaikkunalla...






5 kommenttia:

  1. Tulee runsaasti narsissitupakkaa.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa seurata noita pikkutaimien kasvua. Minullakin jo tomaatin taimet koulutettuna omiin purkkeihinsa, samoin chilit ja munakoisot. Joitain kukan taimia nyt saa ruukuttaa ja uusia kylvöjä pitäisi tehdä. Tää vaan on niin mahtavaa aikaa, olkoon sää mikä tahansa niin sisällä vihertää.

    VastaaPoista
  3. Mikä määrä narsissitupakkaa ja paljon on leijonankitojakin tulossa! Hyvin ovat kaikki itäneet. Kohta sinulla on pöydät täynnä taimivauvoja odottamassa kesää. Minä kylvin leijonankitaa vasta toissapäivänä. Toivottavasti itämisprosentti ei olisi ihan niin hyvä kuin sinulla... :D

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!