lauantai 25. toukokuuta 2024

Orvokkien yllätys

 


Viime vuonna minulla oli ruukussa ihan tavallista pienikukkaista orvokkia (yläkuvassa viime vuoden kukintaa). Sen kukat olivat avautuessaan tumman violetteja ja muuttuivat kukinnan edetessä vaaleammiksi. Se kukki runsaasti koko kesän  ja nypin kyllä kukkineita kukkia pois, mutta se ehti kuitenkin tuottamaan siementä, jota joutui viereiseen ruukkuun verenpisaran juurelle. Verenpisara ehti paleltua viime syksyn yllättävän aikaisissa pakkasissa, mutta orvokin taimet sen juurella näyttivät vielä ihan hyviltä, joten istutin ne kukkapenkkiin talvehtimaan.Keväällä kukat alkoivat avautua ja yllätyksekseni niissä on näin paljon värivaihtelua.
Istutin pikkuorvokit ruukkuihin ja sain ilmaiseksi sievän ryhmän rimpsureunaisten kaveriksi.
Näissä on ihan mahdottoman nättejä väriyhdistelmiä!Orvokin perimässä on ollut monenlaista yksilöä. Osa on aivan tummia ja osa romanttisen vaaleita. Näitä ei voi kuin ihastella!Täytyy antaa näiden siementää tänäkin vuonna, kun tulos on näin kaunis!
3 kommenttia:

  1. Ihanat orvokkien värikimarat. Tapaan itse sirotella orvokkien siemenkodan siemeniä kukkapenkkiin. Ne itävät yleensä hyvin ja kukkivat seuraavana kesänä kaikissa mahdollisissa väreissä.

    VastaaPoista
  2. Orvokit ovat kyllä niin ihania juuri tuon takia, että ne leviävät ja niitä löytyy vaikka mistä.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!