sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Vielä kukkii

 


Vauhdilla etenevä kesä on saanut hedelmäpuutkin jo kukkaan. Sirotuomipihlajan takana kukkii kirsikka ja vanha omenapuukin on aloittamassa. Taustalla näkyy naapurin piharakennuksia. Aion istuttaa tuonne perälle lavankauluskasvimaan luokse vielä pari hedelmäpuuta, jotka kasvaessaan peittäisivät vähän näkymää naapuriin.
Suurin osa tulppaaneista jo lopettelee, mutta Apricot Parrot on vielä voimissaan.
Copper Image on niin hehkeä auringossa!
Little Beauty kukkii pienellä niitylläni heinikon seassa. Siinä se onkin pärjännyt hyvin, kun taas kukkapenkistä se on hävinnyt.
Jo viime vuonna kukkineet Big Chief ja Double Rococo kasvavat paikassa, jossa tulppaanien ei pitäisi talvehtia. Tähän kerääntyy sateella vettä viereiseltä hiekkatieltä, joten paikka on kesällä ja syksyllä ajoittain todella märkä. Syreenipensas ei tässä menestynyt, mutta nämä tulppaanit selvisivät ainakin  ensimmäisestä talvestaan erinomaisesti!
Green Eyes narsissi kukkii taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Jostain syystä narsissit aina taantuvat pihassani. Olen nyt kastellut kastelulannoitteella narssejani, jospa kukinta olisi ensi vuonna parempaa.
Näitä vanhoja valkonarsissejakin olen lannoittanut lisääntyvän kukinnan toivossa...
Narsissi mix-pussista tulleet kerrotut kukat ovat niin painavia, että eivät pysy pystyssä kukkapenkissä. Mielihyvin poimin ne maljakkoon :)
2 kommenttia:

  1. Sinulla on kauniita tulppaaneita. Jotain teet niiden kanssa oikein, kun näyttävät menestyvän niin hyvin. Narsissien sanotaan lisääntyvän vuosittain. Minä en saa niitä menestymään, enkä varsinkaan lisääntymään. Onko syy minussa, maaperässä vai muissa olosuhteissa? En tiedä.

    VastaaPoista
  2. Kukkivat puut ovat upeita. Kerropa mitä eroa on tuomipihlajalla ja sirotuomipihlajalla? Meillä on ensimmäistä ja tykkään kyllä, mutta tekee aikalailla vesiversoa.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!