maanantai 29. heinäkuuta 2013

Täyttä kesää


Päivät ovat nyt täynnä kaikenlaista. Käytiin Tukholmassa, tapasin ystäviä, nautin mökkeilystä yksin ja vieraiden kanssa... Blogin pitäminen on jäänyt ihan retuperälle, puhumattakaan muiden blogien seuraamisesta ja kommentoinnista. Nytkin tulee vain nopea kuvapläjäys kaikesta ihanasta kukkivasta, jota mökillä tällä hetkellä on.

Mutta ensin pari kuvaa kuikkaparista poikasensa kanssa. Kuvat on otettu zoomilla aika kaukaa ja ovat epätarkkoja, mutta olen iloinen, että ainakin yksi kuikkapari on pesinyt järvellä onnistuneesti :)

 
 
 
 
 
Loppukesän kukkijat alkavat olla valmiina näyttämään parastaan...
 
 
Uudessa kukkapenkissä avautuvat salkoruusut. Ostin näiden juurakot Seinäjoen puutarhamessuilta. Yritin valita eri värejä, mutta kaikki nyt kukkivat kasvit ovat tätä hempeän vaaleanpunaista. Kukka on kuin valtava silkkipaperista rypytetty ruusuke!
 

 
Valkoinen anemone on pölläyttänyt kypsät siemenhahtuvansa kuoresta ulos. Otin siemenet talteen, mitenhän onnistuisi anemonen kasvatus siemenestä?
 

 
Erilaisia silkkiunikoita avautuu päivittäin. Laitoin keväällä maahan pari pussia erilaisia unikoita ja myös kaikki kaapista löytämäni vanhat siemenet. Nyt on ihana yllättyä keveiden kukkien moninaisista väreistä, muodoista ja kuvioinneista.
 

 
Sulkaunikolla  Pink Fizz on jännät ripsureunaiset terälehdet.
 

 
Tsinnian jämäkästi seisova kukka on kiva kontrasti hennoille unikoille.
 
 
 
Kosmoskukka Candy Stripe.
 
 

 
Peikonkakkara on osoittautunut hyväksi kesäkukaksi. Iloiset, pienet kukat ovat kukkineet koko kesän hyasinttipavun juurella. Hyasinttipavussa näkyy vasta aivan pienet nuput...
 

 
Tarhapäivänlilja Pink Damask kukkii kohta runsaasti.
 
 
 
 
Istutin niittyä elävöittämään sarjasaippoa. Se tuntuu olevan perhosia kiinnostava mesikasvi.
 
Hyvää kesäisen viikon jatkoa sivullani vieraileville!
 
 
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Kaunista kukkaloistoa ! Tuo salkoruusu on varsinkin ihastuttava :)

  VastaaPoista
 2. Ihana salkoruusu! Salkoruusun kasvatuksessa en ole ikuna onnistunut..joskus nuput söi jokin kirva. Pitänee sitkeästi vielä yrittää. Unikot ovat myös suosikeitani.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kukat! Toivoin kovasti, että tuo Pink Damask kukkisi jo tänä kesänä, kun sen viime vuonna istutin, mutta ei näytä tekevän nuppuja.
  Ripsureunainen unikko on hauska!

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniit kuvat kukista. Haluaisin just tuon värisenä salkoruusut :) Hyvää kesän jatkoa !

  VastaaPoista
 5. The flowers are gorgeous!!! I especially love that first pink one!

  VastaaPoista
 6. Vallmo kan man inte få för mycket av! Ser härligt ut alltihop.

  VastaaPoista
 7. Kauniita salkoruusuja. Se onkin laji josta itselläni ei ole mitään kokemusta. Ihan liian paljon on kaikenlaista ihanaa mitä haluaisi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkoruusua kasvatin nyt ensimmäistä kertaa. Tonttini on aika tuulinen, mutta tuo uusi penkki, missä ne kasvavat on vähän suojaisampi. Valmiista juurakoista niiden kasvatus oli aika helppoa. Annoin niiden kasvaa ensin ruukussa kuukauden verran ja istutin penkkiin, kun ulkona oli tarpeeksi lämmintä.

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!