perjantai 19. huhtikuuta 2019

Aina mielessä



Kun puutarha sijaitsee kesämökin pihassa, eikä sitä pääse päivittäin tarkkailemaan, se on aina mielessä...  Ja välillä on ihan pakko ajella töiden jälkeen 40 minuutin matka mökille, jotta näkisi, mitä on kukassa. 

Tällä kertaa ei tarvinnut pettyä. Lämpöinen kevätaurinko oli houkutellut monta kasvia kukkaan.



Kevätkurjenmiekka Katharine Hodgkin kukassa. Istutin nämä jo monta vuotta sitten. Välillä ne pitivät kukintataukoa, mutta nyt ihastuttavat vaaleat kukat ilahduttavat taas vihertyvässä puutarhassa.




Vaaleat krookukset ovat lisääntyneet kovasti. 




Kukkapenkissä on kaksi tälläistä aivan ihanaa runsaasti kukkivaa mätästä. Istutin nämä lajikenimellä Gipsy Girl, mutta nämä eivät näytä yhtään siltä. Ihania ovat kuitenkin!




Posliinihyasintit ja idänsinilijat ovat lisääntyneet mukavasti omenapuun alla. Ne ovat kovin pienikokoisia, tähänkin varteen on tulossa vaan neljä kukkaa. Olisikohan maa omenapuun alla hapanta tai muuten ravinneköyhää? Heittelin alueelle kalkkia ja lannoitan niitä myöhemmin.




Uudet nurmikolle istutetut krookukset alkavat jo lopetella kukintaansa. Joku on käynyt maistelemassa krookusten lehtiä, mutta onneksi kukat ovat saaneet kukkia.






Nämä krookukset ovat mix-pussista. Toivottavasti ne runsastuvat vuosien kuluessa.


Lauantaina olisi tarkoitus mennä mökille oikein ajan kanssa kunnostamaan kukkapenkkejä.


Ihanaa pääsiäisen aikaa!

9 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kukat! Nautinnollista pääsiäistä mökillä!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa luksusta, että mökille on niin lyhyt matka, että työpäivän jälkeen ehtii poiketa, jos vain viitsii ja jaksaa! Ihania söpösiä nämä pikkuiset kevätkukat. Krookuksista tulee niin montaa väriä ja mahtavia tuppaita, jos oikein lykästää, niin kuin nuo sinun vaaleankeltaiset! Joku kultasahrami se melko varmasti on, vaikka ei olekaan Gipsy Girl. Minullekin on muuten tullut justiin kultasahramista toista lajiketta kuin mitä pussissa luki, mutta ei se mitään, ne ovat kaikki ihania.

    VastaaPoista
  3. Meillä fasaanit pitävät huolen, että ei krookuksista nautita! No, nautitaan sitten fasaaneista! Ei kuitenkaan lautasella!

    VastaaPoista
  4. Upeita krookuskeskittymiä. Mökilläsi kukkii jo vaikka kuinka paljon. Illatkin ovat jo sen verran pitkiä, että ajomatkan lisäksi ehtii vähän jotain tehdäkin.
    Minulla osa posliinihyasinteista on samanlaisia miniversioita. Epäilen köyhää maata minäkin. Tarkoitus on aluetta tänä kesänä kohentaa.
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  5. Ihania! Minäkin kaipaan mökkipuutarhaa. Siellä minua tosin odottaa valtava sotku, kun en yhtään siistinyt syksyllä ;)

    VastaaPoista
  6. Ihku ihania kukkia mökilläsi!
    Hyvää Pääsiäisen aikaa sinne sulle!

    VastaaPoista
  7. Niin kauniit kuvat ja ihanaa kukintaa! On tämä kevät vaan kaunis vuodenaika:) Leppoisaa pääsiäisen aikaa❤️🐥

    VastaaPoista
  8. Todella ihanasti kukkivia krookuksia.
    Hyvää pääsiäistä myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista <3! Epäilen, että krookuksia käy napsimassa jänis. Lauantaina krookuksia oli kohdannut isompi tuho -melkein kaikki kukat oli syöty... Onneksi kuvat on muistona! Nyt vaan pelottaa, että kohta nousevat tulppaanit kokevat saman kohtalon. Aiempina vuosina kukat ovat saaneet kukkia rauhassa, mutta mites nyt, kun jänis on päässyt herkkujen makuun...

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!