maanantai 8. huhtikuuta 2019

Väriä näkyvissä



Sateisena maanantaina on kiva muistella lauantaista mökkikäyntiä. Piha oli melkein lumeton ja löysin kukkapenkeistä jo jotain kukkivaakin...



Vaaleankeltaisiet krookukset ovat kukkineet jo muutamana keväänä.




Viime syksynä nurmikolle istuttamistani krookuksista ensimmäiset olivat aukeamassa.




Talventähtiä näkyi vain yksi. Istutin näitä pussillisen syksyllä... olisiko joku eläin tai lintu syönyt mukulat vai ovatko muut vähän myöhäisempiä...?


Kukkapenkeissä näkyi paljon nousevia piippoja ja muita alkuja. Innostuin siivoamaan penkeistä pois kuivat perennanvarret, vaikka aikaa oli vähän. Niitä tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän... Ihanaa, että on taas tämä aika vuodesta, kun kaikki puutarhan vaiheet ovat vielä edessäpäin!


Mukavaa uutta viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Minäkin piipahdin kahden puutarhamessujen jälkeen viime lauantaina mökillä ja löysin myös ilokseni krookuksia, violetteja ja vaaleanpunaisia. Niin paljon en ennättänyt kuin sinä, että olisin ehtinyt perennoja vielä pätkimään. Minulla on vielä muutama sata messukuvaa kahlattavana ja niistä pitäisi valita lukijoille parhaat palat, joten se on mukavaa puuhaa nyt, kun ulos puutarhaan ei ole asiaa räntäsateessa.

    VastaaPoista
  2. On muuten juuri tuon takia aivan ihanaa aikaa tämä! Kaikki on käsillä ja edessä, mitään ei olla vielä menetetty, tästä alkaa koko ihanuus ♥
    Talventähdet ovat muuten melko oikukkaita. Pussillisesta ei useinkaan nouse montaa. Seuraavina vuosina niitä saattaa nousta enemmän, ja sitten myöhemminkin, kun nämä nyt kukkivat tekevät siementaimia ja sivumukuloita.

    VastaaPoista
  3. Suloiset pienet keltsiset kaunokaiset, noiden odottaminen ja näkeminen palkitsee talven kylmän kauden jälkeen! Omalle mökkipihalleni en ole tohtinut laittaa sipulikukkia, epäilen niiden menevän myyrien tai jänisten ruuaksi.

    VastaaPoista
  4. Ensimmäisten sipulikukkien ilmaantuminen on aina yhtä riemastuttavaa.

    VastaaPoista
  5. Takatalvi iski, mutta tänään huomasin ensimmäiset tiitit lumenalta yrittävän valoa kohti..:)

    VastaaPoista
  6. Siitä se puutarhurin kesäaika alkaa. Ihastuttavat ensitapaamiset.

    VastaaPoista
  7. Meillä kukkii ainakin lumikello ja sinivuokko, pitää tänään käydä katsomassa jos olis tullut jotain uusiakin kukkijoita.
    Eikö olekkin parasta, kaikki vielä edessä päin.
    Tulehan käymään aurinkokujallakin kylässä.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!