maanantai 29. huhtikuuta 2019

Keväinen Rudolfin keidas



Lauantaina teimme retken Rudolfin keitaalle Sastamalaan. Paikka sijaitsee taiteilija Rudolf Koivun lapsuuden maisemissa Pesurinojan varrella. Keli oli mitä mainioin, aurinko paistoi ja lämpötilat olivat kesäiset. Ohjelmaan kuului saunomista savusaunassa, uintia pienessä lammessa ja rentoutumista paljussa. Savusaunan löylyt olivat juuri sopivan lempeät, lammen vesi kirpakan virkistävää ja paljussa istuskelu uskomattoman rentouttavaa. Kävimme täällä reilu vuosi sitten ja jo silloin päätimme tulla uudestaan. Paikassa kun on vain jotain erityistä positiivista taikaa...



Savusauna on taustalla näkyvässä rakennuksessa.




Kota ja ruokailuterassit




Huussikin on näin söpö




Pieni koski piti iloista kohinaa.




Valkovuokot olivat kukassa




Puron mutka






Puron rannalta löysin kevätlinnunsilmää


Saunomisen jälkeen nautimme ihanan lounaan pihaterassilla istuskellen. Tillillä ja sipulilla maustettu voimuusi, kypsä rosvopaisti, nuotiolla paahdettu ruisleipä, savustettu lohi sienikastikkeen kera ja ihanat salaatit veivät kielen mennessään. Jälkiruuaksi saimme nuotiolla paistettuja lettuja ja nokipannukahvia.





Kotiin viemisinä oli täyden vatsan lisäksi rentoutunut ja iloinen mieli. Ihana kevätretki :)

2 kommenttia:

  1. Onko toi jossain Tampereen lähellä? Ajattelin vaan, että mun kaks poikaa asuu toinen Hämeenkyrössä ja toinen Tampereella, vois niille vinkata ton paikan.
    Olen muuten varmaan ekaa kertaa sun blogissa. Ajattelin että liityn lukijaksi ja liitän sun blogin mun lukulistalle, niin tutustuu kaikkein nopeimmin.
    Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
    Oikein hauskaa vappua.

    VastaaPoista
  2. Kevätlinnunsilmät on sitten kauniita. Olen monena keväänä yrittänyt etsiä niitä Kuopion lähistöltä, mutta vielä en ole löytänyt vaikka niitä pitäisi täällä olla. Etsintä jatkuu.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!